Zakelijke 4-0 overwinning dames Rivo op Dynamo

Zaterdag speelde Rivo in Apeldoorn tegen Dynamo met als doel zoveel mogelijk punten pakken om zo richting het podium in de 2e divisie te kruipen en Dynamo wilde zoveel mogelijk punten in huis houden in de strijd tegen degradatie.

Het was al snel duidelijk dat Rivo de beste papieren bezat om de doelstelling te behalen. Het liep gewoon lekker bij Rivo, de fouten werden aan Dynamo gelaten, de scores werden zelf gemaakt en al heel vlot zag het tevreden Rivo publiek een tussenstand van 6-16 op het telbord staan. Door het gemak van de wedstrijd verdween even de scherpte in het spel en wist Dynamo een klein beetje op te krabbelen maar bij 11-17 vonden de Rivo dames het echter mooi geweest en gedicteerd werd de set met 13-25 binnengehaald.

De tweede set gaf hetzelfde spelbeeld, Rivo pakte op alle fronten door terwijl het bij de tegenstander niet liep en de coach meer met de scheidsrechters (en zichzelf) bezig was dan met z’n worstelende team, wat jammer is want er loopt genoeg talent en ervaring rond om er een goed team van te maken :13-25.

In set drie kon de thuisploeg iets beter volgen hoewel de voorsprong van Rivo wel steeds ruim bleef. Was het op 8-11 nog een relatief klein verschil, op 13-21 was de verhouding wel weer duidelijk. Eindstand was 16-25 en daarmee dus een 0-3 tussenstand.

In set 4 was er na 1 punt de eerste voorsprong voor De Dynamo dames. Bij Rivo was de scherpte beduidend minder en daardoor werd deze set een wat meer gelijkgaande strijd dan in de eerste drie sets. De voorsprong bleef de eerste helft van de set in Apeldoornse handen. Op 16-16 was het gelijk en dat was direct het startsignaal voor de Rivo dames om de 5 punter binnen te halen. Op 17-22 sputterde Dynamo nog even tegen tot 20-22 maar met een time out en een goede serve serie werd de eindstand op 21-25 en dus 4-0 bepaalt.

Een keurige, zoals men noemt, zakelijke overwinning in een altijd lastige te bespelen hal. Heel blij met 5 punten. Volgende week komt de nummer laatst ,SVI uit Zwolle, naar Rijssen. Ook dan maar 1 doelstelling: 5 punten. Echter ook dan zal er weer goed en vooral geconcentreerd gespeeld moeten worden. Puntverlies is in deze competitie een doodzonde want ieder setje begint te tellen. Het is reuze spannend. Tussen de nummer 1 Vocasa en de nummer 6 Halley bedraagt het puntverschil slechts 6 punten. Zaterdag begint de wedstrijd om 16:30 uur.