Blauw Zwart verliest nipt van SDO

Na vorige week, toen Blauw Zwart een ruime overwinning boekte op WIKO uit Winterswijk, stond deze week SDO uit Westerhaar op het programma voor de Wierdenaren. SDO stond aan het begin van de wedstrijd op de eerste plek met de maximale score uit 2 wedstrijden. Blauw Zwart daarentegen had nog slechts 2 punten bemachtigd uit de eerste twee wedstrijden. Als zij de derby tegen SDO zouden winnen, zouden ze gelijk met SDO komen te staan.

De ploeg uit Wierden begon zwak aan de wedstrijd. Er werden veel fouten gemaakt en er werd slecht verdedigd. SDO wist in het eerste kwartier te profiteren van de slordigheid in het spel van Blauw Zwart en wist een 1-6 voorsprong op het scorebord te zetten. Na een ‘time out’ van de Wierdenaren, speelden ze wel scherper en werkten ze de grote achterstand in het laatste kwartier voor rust weg tot een ruststand van 8-9 in het voordeel van SDO. In de rust werd duidelijk dat het voor de ploeg uit Wierden zaak was om de tweede helft net zo te spelen als het laatste kwartier voor rust.

Blauw Zwart begon scherp aan de tweede helft en wist met 3 scores achter elkaar te zorgen voor een 11-9 voorsprong. Helaas wisten de Wierdenaren deze voorsprong niet vast te houden en kon SDO terugkomen naar een stand van 12-12. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen in de scores. De bezoekers uit Westerhaar wisten constant een voorsprong van 1 doelpunt te creëren, waardoor Blauw Zwart in de achtervolging moest.

Bij de stand van 16-16 wist SDO een gaatje te slaan naar 16-19. Blauw Zwart vond in de slotminuten nog tweemaal de korf, maar kwam tijd te kort om de stand nog gelijk te trekken. Het laatste fluitsignaal klonk bij een stand van 18-19 in het voordeel van de bezoekers. Volgende week speelt de ploeg van Marco Groothuis tegen Olympia in Borculo. Hopelijk worden dan de punten mee teruggenomen naar Wierden.