Ruime nederlaag TOP tegen Oranje Zwart

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart aan. Deze ploeg draait net als TOP bovenin mee in de competitie. Bij TOP had oud gediende Jeffrey Bakker een basisplaats. Hij verving de geblesseerde Martin Bakker. Oranje Zwart begon sterk aan de wedstrijd en wist binnen no-time een 3-0 voorsprong te nemen. Nadat TOP haar eerste doelpunt had gemaakt gingen de scores over en weer. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 7-5 op het scorebord. Toen brak er een fase aan waarin Oranje Zwart erg scherp schoot en TOP niet tot scores wist te komen. De ploeg uit Zwolle scoorde 6 scores op rij. De ruststand bedroog 13-5.

In de 2de helft wist TOP Oranje Zwart wat meer van het score af te houden. Echter miste TOP de scherpte om het de wedstrijd weer spannend te maken. Omdat de wedstrijd gespeeld was bracht coach Alan Burchartzt nog enkele junioren in het veld. Bij een stand van 23-9 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door deze ruime nederlaag staat ELKO weer alleen aan kop met 12 punten, gevolgd door TOP, Oranje Zwart en HKC met 10 punten. Aankomende zaterdag wacht er voor TOP de laatste veldwedstrijd van dit jaar. Een thuiswedstrijd tegen EKCA uit Arnhem staat dan op het programma. De uitwedstrijd ging jammerlijk verloren met 7-6. Aanvang 15:30 uur.