NKC’51 wint met 16-21 van SKF

Na het verlies van vorige week tegen Mid-Fryslân speelde NKC’51 haar eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen tegen SKF in Veenendaal. NKC’51 ging met forse cijfers onderuit tegen de Friezen, maar ook SKF, dat evenals Mid-Fryslân Hoofdklasse speelt op het veld, verloor haar wedstrijd tegen KV Drachten. De taak voor de Nijverdallers om zich te revancheren en de eerste punten van het seizoen binnen te halen in deze zware competitie.

In een slordige beginfase van de wedstrijd was het SKF dat het voortouw nam. Ondanks dat de thuisploeg niet groots speelde, werd het door NKC’51 in het zadel geholpen doordat de Nijverdallers verdedigend de nodige fouten maakten, waardoor SKF uitgelezen kansen kreeg en deze ook benutte. Na tien minuten spelen stond het 3-0, waarna een zwak aanvallend NKC’51 ook voor het eerst op het scoreformulier kwam, 3-1.

SKF stelde weer orde op zaken en scoorde tweemaal achtereen, 5-1. Beide ploegen scoorden nog om en om, en door een goed spelende Gerd Nijkamp wist NKC’51 weer op een marge van twee te komen, 7-5. Hierna brak echter weer een slechte fase aan van de Nijverdallers, verdedigend werden te veel fouten gemaakt waardoor SKF vier doelpunten op rij maakte. NKC’51 wist voor rust nog één keer te scoren. Ruststand 11-6.

Na rust leek het voor NKC’51 de verkeerde kant op te gaan bij 13-7, maar toen gebeurde er toch iets onverwachts met de ploeg uit Veenendaal. Aanvallend viel het volledig stil en aan de kant van NKC’51 werd het vertrouwen steeds groter. Doelpunt na doelpunt sloop de ploeg van Gert Schorn dichterbij. SKF was de grip op de wedstrijd volledig kwijt en wist in vijftien minuten maar één keer te scoren.

NKC’51 bleef doorgaan en trok de stand uiteindelijk gelijk bij 14-14 en kwam daarna ook voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. NKC’51 breidde de voorsprong uit naar 14-19 en pas toen deed SKF weer iets terug met nog vijf minuten te spelen. De genadeklap werd uitgedeeld bij 16-20 door NKC’51. SKF probeerde door middel van wissels nog iets terug te doen, maar zonder resultaat. De sterk spelende Pim Knobbe bepaalde de eindstand vlak voor het eindsignaal op 16-21.

Zaterdag speelt NKC’51 weer een uitwedstrijd, ditmaal in Drachten tegen KV Drachten. Aanvang 20:00 uur.