Dames Tornado verliezen met 3-1 van Halley in Wehl

Afgelopen zaterdag speelde Tornado dames in Wehl tegen het eerste team van Halley. Tornado wist dat het een spannende pot ging worden aangezien Halley 3 punten onder de dames uit Geesteren stond op de ranglijst. Aangezien Tornado vorige week rust had genomen begonnen de dames de wedstrijd goed uitgerust en met volle moed. Tornado begon aan een gelijkwaardige eerste set, waarin de punten over en weer gingen. Halley was erg sterk in haar aanval, waarbij Tornado daarentegen behoorlijk veel ballen van de grond te halen. Tot het einde bleef het behoorlijk spannend, maar wist Halley toch aan het langste eind te trekken en stonden we 1-0 achter. Het werd 25-22.

Desalniettemin startte Tornado vol goede moed aan de tweede set. Het ging weer gelijk op, Tornado had een erg hoge foutenlast in hun serve, maar door wat tactische ballen wisten de dames dit weer te compenseren. Tornado nam wederom een voorsprong, maar wist dit aan het einde van de set weer niet af te maken wat resulteerde in een uitslag van 25-21.

De derde set was eigenlijk een kopie van de eerste twee sets. Halley wist het blok van Tornado goed te omzeilen en speelde beduidend sneller dan de dames uit Geesteren. Halley maakte de punten af waar Tornado ze niet wist te maken. De winst glipte Tornado weer helaas net uit handen en we verloren deze set met 25-23.

Om toch een punt mee naar Geesteren te nemen zou Tornado deze set moeten winnen. De foutenlast bij Tornado was beduidend minder dan de afgelopen 3 sets. Het spel werd rustiger gespeeld en Tornado wist de opdrachten die gegeven werden door coach Patrick te Vaarwerk beter uit te voeren. Halley had het hier moeilijker mee en kon het spel dat ze in de eerste drie sets lieten zien niet doorzetten waardoor Tornado deze set met 21-25 naar zich toe trok wat resulteerde in 3-1 verlies deze dag. Komende zaterdag speelt Torando om 16:00 thuis tegen de nummer 7 op de ranglijst, namelijk Lutheria uit de Lutte.