Dames Dynamo T winnen opnieuw van Krekkers

Afgelopen zaterdag was het derby day! Krekkers tegen Dynamo Tubbergen. De tweede ontmoeting dit seizoen. Met de mooie bekerwedstrijd tegen de Krekkers nog in gedachte hadden de Tubbergse vrouwen zin in weer een mooie confrontatie. Het hele seizoen worden de fans al getrakteerd op spektakel en dat was dit keer niet anders.

Voor de vijfde keer in acht wedstrijden speelde Dynamo een vijf-setter. De Tubbergse dames waren daarin de sterkste en de ontlading was dan ook groot. Weer werd de winst meegenomen naar Tubbergen.

De eerste set ging gelijk op, de eigen fouten waren aan de kant van Dynamo net iets hoger dan aan de kant van Krekkers waardoor de gasten de set verloren met 25-20.

In de tweede set ging het weer gelijk op, alleen nu pakte Dynamo het initiatief. De aanvallers wisten door het blok van Krekkers te komen en hielden daardoor de Harbrinkhoekers onder druk. Dit harde werk werd beloond met een 18-25 setwinst.

De derde set was de spirit helemaal weg aan de kant van Dynamo. De pass kwam niet meer bij de spelverdeler en de aanvallers konden niet door het blok van de Krkkers komen. Na een mooie serve serie van Masu de Ridder kwamen Dynamo nog wel dichterbij. Dit was alleen nog lang niet genoeg om de set te winnen. Het eindigde in een verlies van 25-13.

De verde set, het was alles of niets. De stand was weer 0-0 en de wedstrijd kon alle kanten op. De neuzen bij Dynamo stonden weer in de goede richting en het geloof kwam terug. Na wederom een mooie serve serie van Masu de Ridder kwam er een kleine voorsprong, waardoor Dynamo vrijuit ging spelen. Alles lukte, de pass kwam goed, Danique Horck kon het spel daardoor goed verdelen waardoor de aanvallers de ballen konden afmaken. Uiteindelijk werd de set verdiend gewonnen met 22-25.

Wederom een vijfde set voor de Tubberger vrouwen. Beide partijen waren gebrand om te winnen. Dyanamo kon de flow van de vorige set goed vasthouden, waardoor er vrij vlot een groot gat werd geslagen. Na een tactische time out serveerde Krekkers uit. Daarmee was ook deze set voor Dynamo, wat resulteerde in een 2-3 overwinning.

Drie heel belangrijke punten, een mooie ontlading en met name trots op de veerkracht van het jonge Dynamo-team. Nu moet de focus weer op de volgende zeer belangrijke wedstrijd, want zaterdag komt Dash op bezoek in Tubbergen. De wedstrijd in Sportcentrum de Vlaskoel begint om 16:30 uur.