BC Bousema kan niet stunten bij koploper S.I.S.

BC Bousema heeft zondagmiddag in Den Haag bij koploper S.I.S. Schoonmaak niet voor een stunt kunnen zorgen. Halverwege stond het op een 4-0 achterstand en uiteindelijk werd het 6-2 voor de thuisclub. Wesley de Jaeger trof het niet dat Jeffrey Jorissen in een uitstekende vorm verkeert. In de derde beurt maakte hij al een serie van zes caramboles, maar in de zevende beurt deed hij het nog iets beter met een serie van tien caramboles. De Jaeger kwam niet verder dan twee caramboles. Via de tussenstanden 26-5 en 39-7 liet de man van de thuisclub zijn tegenstander geen schijn van kans en trok na 14 beurten de partij naar zich toe met 40-8.

Op de andere tafel keek Johan Loncelle halverwege tegen Jean van Erp al tegen een bijna onoverbrugbare 22-8 achterstand aan. Loncelle deed nog wel iets terug maar kon toch niet verhinderen dat Van Erp na 26 beurten winnend met 40-26 van de tafel ging.

In het tweede deel leek een puntendeling alsnog tot de mogelijkheden te gaan behoren. De partij tussen Stefan Galla en Raimond Burgman ging gelijk op, 20-16 na 13 beurten halverwege. Met series van zes en zeven caramboles kwam Galla op een 22-28 voorsprong maar Burgman counterde uitstekend en na 25 beurten waren de rollen omgekeerd, 32-30. Tot 33-33 kon het nog alle kanten op. Galla had uiteindelijk toch de meeste controle over de ballen en trok na 33 beurten met 35-40 aan het langste eind.

Op de andere tafel had Frans van Schaik de mogelijkheid om een punt mee naar Lochem te nemen. “Bij de stand van 22-21 maakte Martin van der Spoel series van zeven en vier caramboles en deze tik ben ik eigenlijk niet meer te boven gekomen. Ik probeerde er nog wel alles aan te doen maar op de één of andere manier lukte het gewoon niet meer”, aldus de teleurgestelde Amsterdammer na afloop. Van der Spoel won uiteindelijk met 40-32 na 31 beurten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer