HC Twente MB1 en RKHV Union delen de punten

Zaterdag stond de achtste competitiewedstrijd voor HC Twente MB op het programma tegen hekkensluiter RKHV Union uit Malden. Voor Union stond nog een plaatsing voor de Super B-klasse op het spel en de meiden waren erg gemotiveerd om met een winst richting Gelderland te vertrekken. Voor de meiden van HC Twente was na het behalen van de derde plek in de poule en hierdoor plaatsing in de Landelijk B competitie de druk van de ketel en konden ze zich richten op een mooi potje hockey.

De meiden van Union begonnen de wedstrijd met aanvallend spel richting doel van Twente. Dit resulteerde in een eerste strafcorner voor Union al in de 9de minuut. Gelukkig liep deze goed af, mede door Jasmijn Olde Heuvelt die er goed verdedigend tussen zat.
In de eerste kwart gebeurde verder er niet heel veel, wel een tweetal kansen voor Twente, eentje voor Noa Willemsen die een mooie actie maakt en de bal over het doel sloeg en een kans voor Madé Olde Klieverink met schot op doel, tegen de keeper.

Van beide kanten waren de meiden erop gebrand om te winnen, maar helaas was er net niet genoeg dynamiek in het spel. Het spel lag te veel stil, er zat weinig ritme in. Wel kreeg HC Twente kleine kansen, in de 28ste minuut een strafcorner voor, waarbij Emma Mulder hoog inschoot. Hierdoor een helaas een afgekeurd doelpunt ivm te hoge bal

Na de rust stond de teller nog steeds op 0-0. Die bal wilde er niet in. In de derde minuut van de tweede helft speelden Emma Mulder en Sophie Olde Veldhuis een mooi een-tweetje, maar de bal kwam helaas niet verder dan de cirkellijn. Ook in de 5de minuut probeerde Noa Willemsen met een mooie actie richting cirkel de bal in het net te krijgen, maar ook deze bal kwam er niet in en werd gekeerd door de keeper van Union.

In de 6de minuut kreeg HC Twente een strafcorner voor. Julia de la Motte nam hem aan en speelde op Sophie Olde Veldhuis, waarop zij koelbloedig raak schoot. Helaas, het doelpunt werd afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel was geweest.
Hierna kregen de Twentse meiden nog een drietal strafcorners, maar helaas lukte het ze niet om ze achter de keepster van Union in het doel te krijgen.

In de laatste minuut van de derde kwart kreeg HC Twente een strafbal tegen. Deze werd wel benut door Union en zo kwam de teller in 18de minuut van tweede helft op 0-1.
In de laatste minuten van de wedstrijd werd door de thuisclub alles op alles gezet om Union niet met winst naar huis te laten gaan. En dat lukt. In de 28ste minuut van de tweede helft door Noa Willemsen.

Met een 1-1 uitslag in de wedstrijd konden beide ploegen tevreden zijn. Union heeft nog steeds een kleine kans om in de Super B te eindigen. Volgens week gaat HC Twente naar Den Bosch om daar de nummer 1 van de poule te treffen.