Dames WVC Volley verliezen met 1-3 van Veracles

Zaterdag om 15:00 uur klonk het eerste fluitsignaal in Dikkenshal Wierden. De ploeg van Frank van den Noort moest het opnemen tegen de nummer 1 van de competitie. ‘Hoog en snel spel’ konden de dames verwachten, en dat klopte. De eerste set begon de Wierdense ploeg sterk tegen de koploper. WVC Volley was verdedigend sterk en de eigen fouten lagen vooral aan de kant van Veracles. De dames wisten tot aan de 15e punt voorsprong te pakken. Veracles maakte minder eigen fouten en haalde WCV Volley in waardoor de eerste set naar de ploeg uit Groningen ging, met 18-25.

De tweede set begon WVC Volley met te veel eigen fouten, waardoor de ploeg op een 0-4 achterstand kwam te staan. Door goede serve series en veel aanvallende punten van Lieke Scharbaai, kwam de ploeg terug en maakte het de koploper niet makkelijk in eigen huis. De tribune zat wederom vol, mede dankzij het feit dat ‘De Vriendjes Van Volley’ uitgenodigd waren.

De 2e set werd spannend, maar weer wist Veracles de set naar zich toe te trekken (22-25). Ook set nummer 3 ging naar Veracles, door een sterk spel. WVC Volley begon set 4 alsnog met volle energie, en hoopten op deze manier nog één puntje te pakken in eigen huis. Het was wederom een spannende set. Goede serves zorgde er onder andere voor dat de stand op 24-24 kwam te staan. Nog 2 punten en de set was binnen. Door goed te verdedigen en geen fouten te maken wist WVC Volley de laatste set te pakken met 26-24. Eindstand: 1-3.