Mariënberg verslikt zich in AJC’96

Mariënberg weet na afgelopen zaterdag ook weer dat een wedstrijd minimaal 2 x 3 kwartier duurt. Want het verloor na dik anderhalf uur ploeteren op het Westerpark met 2-4 van AJC’96 uit Losser dat ontzettend blij was met de zege mede gezien hun positie op de ranglijst.

Tot de gelijkmaker van de gasten uit Losser in de 35e minuut was er nog geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg leidde op dat moment verdiend met 1-0 door een fraaie goal van Wesley Willems. Het had weinig tot niets te duchten van AJC’96. Jammer genoeg moest de creatieve jongeling door wederom een blessure de strijd vroegtijdig staken. Terwijl Willems aan de kant werd behandeld aan zijn kwetsuur en Erjan Lamberink zich klaarmaakte voor de invalbeurt kwam AJC’96 simpel langszij tegen de tien van AJC’96. Met een 1-1 tussenstand werd de thee bereikt.

In de kleedkamer bleef aanvoerder Rolf Hofsink na het eerste bedrijf tevens achter. Hij kwam in de eerste helft ongelukkig ten val en had teveel last van zijn schouder. Voor hem kwam Berry Lenters in het veld. Dom balverlies leidde na 55 minuten de 1-2 in. Wegens het feit dat Willems en Hofsink niet meer binnen de witte lijnen acteerden deed de thuisploeg spreekwoordelijk een jasje uit. De echte dreiging was er niet meer.

Het moet ook gezegd worden, voetballend gezien daalde het niveau tot onder het vriespunt. Toch veerde het publiek op toen André Plaggenmars na 65 minuten hoog en droog boven iedereen uittorende. Hij kopte strak de 2-2 binnen. Maar Mariënberg had niet de vorm die zij twee weken ervoor wel konden etaleren.

AJC’96 kwam niet veel later wederom op een voorsprong. Persoonlijke fouten lagen hier weer ten grondslag. Een kwartier voor tijd gooiden de bezoekers definitief de wedstrijd in het slot. Een schitterende omhaal, wat in de verte deed denken aan die van Marco van Basten tegen Den Bosch.

Na een weekje rust wacht over twee weken in Hellendoorn de v.v. Hellendoorn.