Jolly Jumpers ruim langs Martini Sparks

Afgelopen donderdagavond speelde Jolly Jumpers in Groningen tegen Martini Sparks. De vorige wedstrijd werd nipt door de Tubbergse dames gewonnen. Met acht fitte speelsters begon Jolly Jumpers aan het eerste kwart. Er werd sterk begonnen door de Tubbergse dames. De defence zat goed dicht waardoor Martini Sparks moeilijk tot scoren kwam. Bij Jolly Jumpers vielen de ballen wel goed en werd er meer strijdlust getoond. Hierdoor werd er het tweede kwart ingegaan met een 6-13 voorsprong.
Deze strijdlust werd doorgezet in het tweede kwart. Er stond een team op het veld en iedereen vond elkaar goed in de aanval. Maar Martini Sparks liet dit niet zomaar toe. Door een paar makkelijke scores aan de Groningse kant kwam Jumpers minder in haar spel. Er werd minder gecommuniceerd en met energie gespeeld in de defence en daar maakten de Groningse dames goed gebruik van. Hierdoor werden er te makkelijke scores weggegeven en speelden de Tubbergse dames slap en zonder pit. Martini Sparks wist hierdoor een run van 10-0 te maken. De teams zochten de kleedkamer op met een 24-28 voorsprong voor Jolly Jumpers.
In het derde kwart moest er zeker wat veranderen bij de roodhemden. Coach Kieftenbeld was absoluut niet blij en dat was volkomen terecht. De dames uit Tubbergen wisten zelf dat er anders gespeeld moest gaan worden en gelukkig gebeurde dat ook. Er werd weer geknokt voor elke bal en in de aanval werd er goed naar elkaar gezocht. In de verdediging werd erg fel gespeeld en sterke rebounds gepakt. Het derde kwart eindigde in een 36-51 voorsprong.
In het laatste kwart werd deze stijgende lijn goed doorgezet. Door een sterk spelende Natalie Fuertes Lara (foto) in het vierde kwart (17 punten), werd het verschil alleen maar groter. De wedstrijd eindigde in een 42-67 winst voor Jolly Jumpers. Komende zaterdag moet Jolly Jumpers weer aan de bak. Dit keer tegen De Cangeroes uit Utrecht. Om 18.45 uur wordt er gespeeld in het Sportcentrum De Vlaskoel te Tubbergen.