STEVO vindt met 2-0 overwinning op FC Winterswijk weg omhoog

STEVO weet weer wat winnen is na de 2-0 overwinning op FC Winterswijk. De winst was ook broodnodig na de twee verliespartijen in de afgelopen weken, waar het geluk overigens niet altijd mee zat. Het spook van de Peuverweide, waar alle tegenstanders bang voor zijn hielp STEVO zondagmiddag weer een handje en zorgde voor een blijde aanhang na 90 minuten. De weg omhoog is weer ingeslagen en moet volgende week, opnieuw thuis, een vervolg krijgen tegen het hoog geklasseerde RKHVV.

STEVO en FC Winterwijk deden niet veel voor elkaar onder op de Peuverweide. Het technisch verzorgde voetbal kwam meer van Winterswijk en STEVO zette daar een flinke dosis werklust tegenover. Grote kansen waren er voor beide ploegen zelden. Als er dan een mogelijkheid zich voordoet, dan moet de bal er ook in. Winterswijk verzuimde dat een paar keer in de eerste helft. STEVO scoorde wel één keer in het eerste bedrijf. Uit een corner kopte Ingmar Reinerink in de 33e minuut de bal over de lijn. Protesten ten spijt van Winterswijk, dat meende dat de keeper de bal nog voor de lijn pakte. De grensrechter bevestigde een goal en STEVO stond op 1-0.

Trouwens voor dit doelpunt was er ook al een discussie over bal over de lijn of niet van het doel van Winterswijk. Hier ging de grensrechter niet mee in de protesten van de kant van STEVO. Tot aan de rust moest Roy Kreuwel nog één keer handelend optreden bij een gevaarlijke vrije trap van de Achterhoekers.

In de tweede helft een spelbeeld tot aan de 65e minuut waarin weinig gebeurde. FC Winterswijk probeerde geleidelijk aan wel meer druk naar voren te zetten, wat ook koren op de molen was voor STEVO, omdat hierdoor met een snelle counter Roy Wigger in stelling werd gebracht. Met zijn snelheid en het fysieke vermogen om een tegenstander volgens de regels op zij te zetten, profiteerde Roy Wigger optimaal van de drang naar voren van Winterswijk.

De 2-0 was nog geen zekerheid op een overwinning voor STEVO. Winterswijk gaf namelijk nog niet op. Het bleef spannend tot aan het eind. Open kansen waren er eigenlijk niet voor de gasten, maar ze verschenen wel veelvuldig voor de goal van STEVO in de slotfase.
Uiteindelijk bleef de 2-0 op de borden staan en kan STEVO wat meer ontspannen toeleven naar de volgende wedstrijd tegen RKHVV uit Huissen. Aanvang van dit treffen is 14:00 uur.