WVC Volley dames weer een ronde verder in de beker

In Tubbergen werd er zaterdagmorgen al vroeg gevolleybald voor een plaats voor de derde bekerronde tussen Dynamo, Donitas en WVC Volley.

Na een korte pauze moest Donitas voor hun tweede duel aantreden tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley eveneens, net als Dynamo, uitkomend in de Eerste Divisie. De Groningers hadden nu een veel betere start. En dit resulteerde in een 5-8 en 7-13 voorsprong. WVC knabbelde puntje voor puntje een puntje van deze achterstand af en was bij 15-15 weer op gelijke hoogte. Het bleef gelijk opgaan, WVC kwam bij 24-23 en 25-24 op setpoint. Die echter door foute serves verloren gingen. Een kill – block bracht tenslotte de 27-25 winst.

In de tweede set hield WVC Volley het initiatief. Donitas moest bij 9-5 en 16-10 de time out in om series van de tegenstander tot een eind te brengen, hetzelfde deed Frank van den Noort bij 18-15 toen de tegenstander met een sterke periode terug leek te komen in de wedstrijd. Het werd 21-15 en na de zoveelste foute serve ging de set met 25-19 naar de ploeg uit Wierden.

Donitas wilde de derde set benutten om de spanning erin te houden. De start was weer prima, ze liepen uit naar 4-9, maar waren bij 9-9 de voorsprong alweer kwijt. Ook de 11-16 voorsprong ging vlot verloren, WVC kwam er bij 19-19 naast. Twee aces via de netband bij de big points maakten het verschil naar 24-21, maar nog steeds wilde Donitas niet van wijken weten. Ze kwamen terug naar 24-23. Waarna een slim lobje op mid een eind aan de set maakte met 25-23.

Donitas had twee keer verloren en was dus uitgeschakeld, de strijd om het ticket ging tussen thuisploeg Dynamo en WVC Volley. Beide partijen maakten er een mooie pot volleybal van, waarin het in set drie en vier lang spannend bleef. Dynamo begon voorzichtig (3-7 achter) en maakte deze vroege achterstand bij 8-7 ongedaan. Na het kill – block van Babet Baalhuis (15-15) serveerde Wieke Kuipers de thuisploeg naar 20-15 en bij 23-16 was de race naar de finish wel gelopen. Met 25-20, het laatste punt was vanwege een foute serve na een Dynamo time out voor trainer coach Dennis Polman.

De 4-0 achterstand veranderde WVC Volley in de tweede set in een 4-8 voorsprong. En vervolgens stoomde ze op de serve van onder andere Fleur Kleine Schaars keihard door naar een 9-20 voorsprong. Dynamo gaf in deze set even niet thuis en leed een 11-25 nederlaag, waarmee de stand 1-1 in sets werd.

De derde set was een ander verhaal. Dynamo was weer bij de les, WVC Volley bleef bij de les, waardoor er een mooi volleybalgevecht ontstond met spannende tussenstanden en hard om vochten punten in lange rally’s.

Dynamo moest al vroeg (3-6) in de achtervolging. Uit een gewoon onmogelijke hoek frommelden de dames de bal voor 11-15 er in. Bij 14-18 nam Dennis Polman een time out en na de 17-18 was het de beurt aan Frank van den Noort om dit voorbeeld te volgen. WVC hield het initiatief (20-22) en had in Lisette Ottenschot aan het eind van de set de ‘Einde Rally Dame’. Ze schoorde de 21-23, de 21-24 en de 22-25 en zette haar ploeg op een 1-2 voorsprong in sets.

Dynamo moest de vierde set winnen om de volgende bekerronde in beeld te houden , met mogelijk een mooi duel tegen Eurosped, Apollo of Set-Up. Dat laatste zou wat zijn, gezien de dubbelfunctie van Dynamo dames II trainer coach Rob Luijrink als assistent bij Set-Up.

Dynamo begon overtuigend met een 8-3 voorsprong, en behield door met name een aantal scores via snelle mid combinaties van spelverdeelster Danique Horck en Sophie Mensink een voorsprong tot 14-10 en later via Anouk Boerrigter tot 17-13. Na het ace van Lieke Scharbaai voor 18-15 ging het mis bij Dynamo, drie aanvallende fouten op rij maakten 18-18.

Dynamo toonde veerkracht en liep uit naar 22-18, werd ingelopen bij 22-22 en bleef op de side out daarna bij 23-22 aan de leiding. Marlijne ter Avest scoorde de 23-23, een duel aan het net besliste WVC in haar voordeel (23-24), waarop een foute serve voor de gelijke 24-24 stand zorgde. Opnieuw had Marlijne ter Avest succes met een midaanval (24-25) en toen Dynamo in de rally daarna uitsloeg was de strijd beslist. Met 24-26 en 1-3 plaatste WVC Volley zich voor de volgende ronde.