Tornado dames pakt vier punten bij Olhaco

Zaterdag speelde Tornado dames in Hoogeveen tegen het eerste team van Olhaco. De eerste set speelden de dames van Tornado een sterk spel. De passlijn stond vanaf het eerste punt goed georganiseerd door Inger Platenkamp en spelverdeelster Jorieke Meijer wist haar aanvalsters goed te vinden. Via 7-11 en 11-19 liepen de Geesterse dames makkelijk over Olhaco heen. Wat kleine foutjes zorgden ervoor dat Patrick te Vaarwerk zijn ploeg naar de kant haalde op 15-23. Op degelijke wijze maakte Tornado de set uit met 18-25.

In set twee werd het spel aan de Geesterse zijde wat slordig en op 8-5 werd de eerste time-out aangevraagd. Vanaf toen ging het vuur aan en wist Tornado de achterstand om te bouwen naar een 12-13 voorsprong. Yvette Maathuis scoorde zowel aanvallend als slim met haar balletjes vele punten voor Tornado. Ook Femke Gehring wist de verdediging van Olhaco te omzeilen en met 20-25 was ook set twee binnen.

De derde set begon de ploeg uit Hoogeveen sterk en kwam op een 3-0 voorsprong. Carmen oude Luttikhuis wist haar team met de serve weer op 6-8 voorsprong te brengen. De muur uit Geesteren maakte dat Olhaco op 6-10 haar eerste time-out aan vroeg. Via een tactische bal van Yvette en een snoeihard ingeslagen bal van Esmee stonden de Geesterse dames op 14-16. Het leek erop alsof Olhaco een spelletje ‘fout serveren’ speelde en gaf hiermee veel punten cadeau. De set werd gesloten met een killblock van Tornado en met 19-25 was de winst voor Tornado binnen.

“Nu dat laatste bonuspunt binnenhalen” was de opdracht van de coach. Een aantal wissels werden ingezet en vanaf het begin bleef het een vurige pot volleybal. De stand ging gelijk op. Op 6-11 leek het alsof Tornado een gaatje geslagen had, maar op 15-15 moest Tornado zich weer aan de zijlijn melden. Daar leek het erop alsof de boodschap duidelijk was en met 16-20 was er opnieuw een gat geslagen. Olhaco zette de passlijn van Tornado onder druk en Tornado wist daar niet meer onderuit te komen. Op 20-20 stond het weer gelijk. Vanaf 22-22 wist Olhaco haar kansen goed te benutten en konden daarmee toch nog een punt bijschrijven (25-22). Tornado voegt met deze overwinning vier punten aan haar totaal toe.

Komende speelt Tornado geen wedstrijd, maar op 2 november zijn ze om 16.00u weer te aanschouwen in eigen sporthal te Geesteren tegen Devoko DS 1 uit Denekamp.