Ruime overwinning NKC’51 op koploper Sparta

Zaterdag speelde NKC’51 de belangrijke wedstrijd tegen koploper Sparta uit Zwolle, dat in het zaalseizoen in de Hoofdklasse mag uitkomen. Bij een verliespartij moet NKC’51 weer wat meer naar beneden kijken, maar bij winst doet NKC’51 weer mee om de bovenste plaats. Sparta gaat vooraf samen met KV Drachten aan kop, met beiden twee verliespunten. NKC’51 volgt op drie punten achterstand. NKC’51 wist dat het moeilijk ging worden om de wedstrijd in winst om te zetten en die gedachte werd versterkt door het sterke begin van Sparta.

De eerste aanvallen van Sparta waren direct raak en zo keek NKC’51 al vroeg tegen een achterstand aan, 0-2. NKC’51 moest zorgen dat het niet te vroeg op een grote achterstand werd gezet. Belangrijk was dan ook dat NKC’51 in de wedstrijd bleef en zelf op het scorebord kwam. NKC’51 wist gelijk te komen tot 2-2, maar daarna was het weer Sparta dat het voortouw nam en opnieuw op twee doelpunten verschil kwam, 2-4. NKC’51 wist hier niet op tijd op te reageren en Sparta maakte de 2-5. Na deze fase scoorden beide ploegen om en om tot 4-6.

NKC’51 begon scherper te verdedigen en dwong Sparta tot veel fouten en éénschotsaanvallen. Aanvallend ging het beter lopen bij de Nijverdallers en zo speelde de ploeg van vervangend coach Gerben Hofstede zich steeds beter in de wedstrijd. Sparta werd het restant van de eerste helft van scoren gehouden en NKC’51 trok de wedstrijd naar zich toe. Via 6-6, 8-6 en 10-6 werd de ruststand uiteindelijk bepaald op 13-6. Een belangrijke slag was geslagen, maar NKC’51 wist eerdere voorsprongen te verspelen dus niemand van de ploeg was nog overtuigd van een winstpartij.

In de tweede helft werd een beter en feller Sparta verwacht, maar het was NKC’51 dat opnieuw het voortouw nam en direct enige hoop aan Zwolse kant de grond in sloeg. Echter, NKC’51 was niet bij machte om het goede aanvalsspel van voor de rust een vervolg te geven. De scores werden minder, maar verdedigend bleef de ploeg geconcentreerd spelen en maakte weinig fouten, waardoor Sparta niet dichterbij wist te komen.

Telkens als Sparta een doelpunt wist te maken, had NKC’51 een antwoord. Via 15-8 en 16-10 wist NKC’51 definitief het verzet te breken bij 18-10, waardoor er ruimte was om enkele reservespelers nog speeltijd te gunnen. NKC’51 wist de wedstrijd goed uit te spelen en boekte een verdiende 21-15 op de koploper. Door deze winst en de winst van KV Drachten, weet NKC’51 niet te stijgen op de ranglijst, maar versterkt het wel haar derde plaats in de competitie.

Komend weekeind staat de eerste return, en tevens laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen van start gaat, op het programma. NKC’51 speelt dan uit tegen hekkensluiter de Hoeve, een belangrijke wedstrijd waar gewonnen moeten worden. Aanvang 15:30 uur.