Vroomshoopse Boys verliest vooral van zichzelf tegen Quick´20

Op het ondanks de regenval van de afgelopen dagen uitstekend bespeelbare hoofdveld van De Bosrand nam Vroomshoopse Boys het op tegen Quick’20 uit Oldenzaal. De gasten etaleerden vanaf minuut 1 hun technisch surplus. De thuisploeg liet het gebeuren en daarnaast was vrijwel elke tweede bal voor de soepel combinerende bezoekers. Quick’20 kreeg verschillende doelrijpe kansen, waar de Boys aanvallend vrijwel niets tegenover stelde. In de 9e minuut kon Tommie Nuchelmans zomaar op keeper René Kok afgaan, maar zijn lob belandde bovenop de lat.

Deze misser leek uitstel van executie, want de Quick’20 aanvallers Milan Braam en opnieuw Tommie Nuchelmans kregen in de fase erna dotten van kansen. Gelukkig voor de thuisploeg was het vizier van de behendige Oldenzaalse aanvallers nog niet goed afgesteld. Lennart Jansink trof met een geplaatst schot de onderkant van de lat, zodat de Boys ook deze situatie zonder kleerscheuren doorkwam. In de 21ste minuut meldde de Boys zich voor de eerste keer voor het doel van keeper Sander Vis. Leon Dogger vond uit een corner het hoofd van de vrijstaande Jos Hutten, maar de bal werd naast gekopt.

In de 26ste minuut werd keeper René Kok door Tommie Nuchelmans onder vuur genomen, maar de Boys-keeper redde fraai. De rebound van Engin Demir belandde in het zijnet. In de 39ste minuut kwam Quick´20 gezien het vertoonde veldspel volkomen verdiend op voorsprong. Lennart Jansink kreeg alle ruimte en soleerde door de Boys-verdediging. Tegen het geplaatste schot in de rechter beneden hoek was Boys-keeper René Kok kansloos: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Na de thee begon de thuisploeg wat het de eerste helft had nagelaten: duels winnen. De benodigde strijdlust en teamspirit waren nu wel aanwezig. Direct al bracht Ramon de Jong met een voorzet vanaf links Sil Derks in stelling, maar de jonge Boys-aanvaller kon de indraaiende bal net niet binnen koppen. In de 49ste minuut werd Sil Derks door Ernst-Jan Heideman vervangen. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en Quick’20 moest naar achteren.

In de 61ste minuut leverde Ernst-Jan Heideman vanaf rechts een panklare voorzet af. Jos Hutten slaagde er niet in om de snel reagerende doelman Sander Vis van dichtbij te passeren. Een minuut later tikte Jordy Harms de bal terug naar Ramon de Jong, die met de wreef vanaf twintig meter ongenadig hard uithaalde. Met een prachtige safe wist de Quick’20 doelman de bal over het doel te tikken.

In de 66ste minuut werd Ramon Bolks voor Jelle Drees gebracht en in de 71ste minuut kwam Bram Hooijer voor Ramon de Jong. Vroomshoopse Boys zette alles op de aanval en zelfs centrale verdediger Andjin van Veen dook regelmatig in het strafschopgebied van Quick’20 op. De defensie van de gasten stond echter goed en Quick´20 was met uitvallen enkele maken dichtbij de 0-2.

In de slotfase bestrafte scheidsrechter Jeroen Gidding te agressief handelen van de Quick´20-speler Engin Demier met rood. Daardoor moesten de gasten de laatste fase met 10 man trachten te overleven. Verder dan een kopbal over het doel van Jos Hutten kwam de Boys niet, zodat dit derde thuisduel van deze nog prille competitie een teleurstellend 0-1 verlies opleverde.

Foto’s: Erwin Heuver.