Puntendeling voor Zwart Wit in en tegen Emmeloord

Zwart Wit heeft zaterdag 12 oktober voor de tweede keer dit seizoen gelijk gespeeld. Ditmaal werd er een puntendeling bereikt tegen directe concurrent in en tegen Emmeloord. Vooraf had Emmeloord een punt meer bemachtigd dan de Deldenaren. Bij winst zou Zwart Wit KV Emmeloord voorbij streven, maar bij verlies zou de directe concurrent weglopen op de ranglijst. De belangen waren vooraf dus groot.
Zwart Wit begon sterk aan de wedstrijd. In de verdediging had men de zaakjes op orde en kon de tegenpartij tot veel één-schots aanvallen dwingen. Aanvallend werd er geduldig gespeeld, maar dit had tot gevolgd dat het tempo ver terug liep en Emmeloord langzaam maar zeker de controle over de wedstrijd terug kon krijgen. Via een 1-3 en 2-4 voorsprong, wist Zwart Wit dit niet uit te breiden en kwam Emmeloord terug in de wedstrijd. Enkele seconden voor rust werd er zelfs een 6-4 voorsprong genomen door Emmeloord.

Na rust speelden de Deldenaren geconcentreerd maar ontbrak het geluk in de afronding, dit zorgde voor druk op geloof in een goede afloop. Emmeloord kon uitlopen naar een 12-8 voorsprong in de tweede helft. Zwart Wit streed voor wat het waard was, en via een 12-10 achterstand kon twee minuten voor tijd de bevrijdende aansluitingstreffer gescoord worde (12-12).

In de allerlaatste minuut leek Emmeloord spekkoper te worden, door een discutabele strafworp. Op de valreep kon Zwart Wit een gelijkspel uit het vuur slepen en bij 13-13 floot de arbiter van dienst af. Met een puntendeling schieten beide partijen niet veel op, maar gezien het spelbeeld was de uitslag terecht. Komende twee weken staan voor Zwart Wit twee belangrijke thuiswedstrijden op het programma om wellicht enkele plaatsen te kunnen stijgen op de ranglijst.
Foto archief: Zwart-Wit.