BMX-ers Jord Grobben en Maura Jansen Groninger Kampioen

Zaterdag werd in Winschoten het Groninger Kampioenschap gereden onder auspiciën van de NFF. Ondanks de vele regen was de baan nog goed te berijden, al waren de rijders en de fietsen na 1 rondje al vies. Voor FCV het Twentse Ros deden 12 rijders mee aan deze landelijke wedstrijd. Zeven rijders behaalden de finale waarvan er 2 Groninger Kampioen zijn geworden. Een heel mooi resultaat.
Bijzonder is dat dit de eerste landelijke wedstrijd was voor de 5 jarige Jord Grobben (R.). Hij reed alle kwalificatie moto’s, bij jongens/meisjes 4-5 jaar, als eerste over de finishlijn en ook in de finale reed hij vanaf de start op kop. Dus hij mocht op de hoogste trede van het podium en kreeg de kampioenstrui. Ook Maura Jansen L.) (meisjes 10-11 jaar) is Groninger Kampioen geworden, ondanks haar val in de 2de kwalificatie moto.
De overige finalisten waren;
Tristen Altena met 7de plek bij de Cruisers
Damian Kappert met 5de plek bij jongens 12 jaar
Sem Bosman met 6de plek bij jongens 12 jaar
Danny Kuijer met 4de plek bij jongens 13 jaar
Travis Jansen met 7de plek bij jongens 13 jaar
Het BMX seizoen is bijna ten einde. De landelijke wedstrijden van de KNWU zijn vorige week afgerond, komende weken worden de laatste regionale competities afgerond. Hier zijn een aantal rijders van Twentse Ros op koers om districtskampioen te worden.