Jolly Jumpers verliest van een beter spelend Den Helder

Zondagochtend reisde Jolly Jumpers af naar Den Helder. Na de eerste volle trainingsweek met nieuwe samenstelling van coaches, begon Jolly Jumpers met goede moed aan het eerste kwart. Dozy Den Helder bleek echter vanaf de start een stap verder te zijn dan de uitploeg. De roodhemden speelden chaotisch, wat zorgde voor veel onnodig balverlies. Dozy pakte hierdoor gelijk een aanzienlijke voorsprong. Het eerste kwart eindigde met 22-13 op het scorebord.
In het tweede kwart lieten de dames uit Tubbergen een betere verdediging zien. Er werd veel druk gegeven op de man en de communicatie ging beter. Bij de roodhemden wilden de ballen er niet in, wat terug te zien was in de stand. De kleedkamer werd opgezocht met een stand van 31-21 in het voordeel van de thuisploeg.
In de tweede helft gaf Jolly Jumpers vooral makkelijke scores weg, waardoor zij het zichzelf erg moeilijk maakten. De ploeg uit Tubbergen bleef zoeken in de aanval maar wisten elkaar niet goed te vinden. Het werd dan ook al snel duidelijk dat winst er niet in zat voor de ploeg uit Tubbergen. De resterende speeltijd werd vooral gebruikt om te wennen aan de nieuwe systemen. Uiteindelijk zijn er genoeg aanknopingspunten om de komende trainingsweek mee aan de slag te gaan. Dozy Den Helder bleek voor nu een stap te ver, de wedstrijd eindigde met een stand van 70-42.
Zaterdag 12 oktober is de eerste thuiswedstrijd van Jolly Jumpers. Er wordt om 18.30 uur gespeeld tegen Grasshoppers uit Katwijk in Sportcentrum de Vlaskoel te Tubbergen.