TOP in slotfase langs koploper ELKO

Afgelopen zaterdag ontving TOP het nog ongeslagen koploper ELKO uit Elim. Beide ploegen kwamen elkaar vorig jaar ook al tegen in de 2de klasse. Toen was het de ploeg uit Elim die tweemaal te sterk was. TOP en ELKO draaien nu beide mee in de bovenste regionen van de 3de klasse. Waar ELKO alle wedstrijden wist te winnen verloor TOP alleen haar eerste wedstrijd.

Beiden ploegen kozen ervoor om te gaan achter-verdedigen. ELKO had hier minder moeite mee dan TOP en schoot uit de startblokken. Binnen enkele minuten stonden de toppers op een 0-4 achterstand. TOP had viel moeite met de verdedigende tactiek en wist pas na een time-out tot scoren te komen. Via 1-5 wist TOP zich terug in de wedstrijd te knokken naar 5-7. ELKO bracht het verschil echter snel weer naar 4. De toppers hadden het moeilijk en moesten alle zeilen bij zetten om het verschil niet te groot te laten worden. Hierna werd om en om gescoord en zo stond er vlak voor het ingaan van de rust een stand van 9-13 op het scorebord. ELKO scoorde echter nog tweemaal in de laatste minuut van de eerste helft.

Het was TOP wat het eerste doelpunt scoorde in de tweede helft gevolgd door een tegentreffer aan de kant van ELKO. TOP had net als in de eerste helft moeite met het nemen van goede kansen. Maar ook ELKO had moeite met het vinden van de korf. TOP kwam halverwege de 2de helft weer op een verschil van 4. Het geloof bij spelers en het publiek van TOP kwam terug en aan de hand van aanvoerder Martin Bakker en Merijn van der Schee kwamen de toppers helemaal terug in de wedstrijd. Bij een stand van 17-18 kwam TOP voor het eerst weer op gelijke hoogte sinds de 0-0.

In de aanval hierop kwamen de toppers zelfs voor het eerst op voorsprong. Direct gevolgd door een rake vrije bal aan de kant van ELKO 19-19. Een spannende slotfase brak aan. Kansen genoeg aan beide kanten, maar het was TOP wat in één van de slotminuten de 20-19 scoorde. ELKO kreeg door slecht uitspelen van de wedstrijd door TOP nog een paar kansen om de stand gelijk te trekken maar wist deze niet te benutten, waardoor TOP er met de winst van door ging.

Door deze zwaar bevochte overwinning komt TOP op gelijke hoogte met ELKO. Beide ploegen hebben nu 8 punten net als HKC. Dit is ook gelijk de volgende tegenstander van de voor de ploeg uit Vroomshoop. Top ontvangt de ploeg uit Hengelo komende zaterdag op haar eigen sportpark. Aanvang van deze wedstrijd is 15:30 uur.