NKC’51 verliest thuis van Nic

In slechte weersomstandigheden speelde NKC’51 zaterdag wederom een thuiswedstrijd. Nic. uit Groningen kwam op bezoek en wist hun vorige wedstrijd met overtuigende cijfers te winnen van OWK. NKC’51 speelde daarentegen een hopeloze wedstrijd en verloor kansloos van Drachten. De taak van de ploeg van coach Gert Schorn om zich na deze wanprestatie te revancheren.

NKC’51 probeerde in de beginfase de schroom van zich af te spelen en liet de intentie zien dat het niet zo eenzelfde middag zou worden als tegen Drachten. NKC’51 schoot uit de startblokken en vrijwel iedere aanval werd gepromoveerd tot een doelpunt. Na enkele minuten spelen stond er een stand van 5-2 op het scorebord. Na het goede begin zag het publiek het spel van NKC’51 langzaam maar zeker wat afzakken en Nic kroop dichterbij. De korf werd een tijd niet gevonden en zo konden de gasten uit Groningen terugkomen tot 5-5. Na een time-out aan de kant van NKC’51 namen de Nijverdallers weer het initiatief in handen en wisten dit vol te houden tot aan het rustsignaal. NKC’51 ging met een marge van twee doelpunten de kleedkamers in, 10-8.

Waar NKC’51 scherp begon in de eerste helft, was het nu Nic. dat vanaf minuut één de lakens ging uitdelen in de tweede helft. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en daarna wist Nic. voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen, 10-11. NKC’51 wist de 11-11 nog te noteren, maar daarna was het Nic. dat opnieuw de wedstrijd dicteerde. Onzekerheid sloop in de ploeg van NKC’51 en de vele individuele fouten die verdedigend gemaakt werden, werden genadeloos afgestraft door Nic.

Aanvallend kon NKC’51 in de tweede helft te weinig brengen en zo zag het Nic. uitlopen naar een 12-16 voorsprong. Uiteindelijk wist NKC’51 maar vijf maal te scoren in de tweede helft, wat veel te weinig is om een ploeg als Nic. naar een verlies te spelen. Nic. ging beter om met de kansen en speelde de wedstrijd volwassen uit, NKC’51 kon in de eindfase niet veel tegenstand bieden en zo verloor het haar tweede wedstrijd van het seizoen: 15-19.

Na dit verlies deelt NKC’51 de vierde plaats in de Overgangsklasse A met Nic. en De Meeuwen, maar het verschil met de koppositie is maar twee punten. Komend weekeind krijgt NKC’51 de kans om bij de bovenste plekken in de competitie aan te sluiten, NKC’51 speelt dan tegen AVO in Assen, aanvang 17:00.