Sportlust Vroomshoop start competitie met gelijkspel bij sv Delden

Na een tweetal oefenwedstrijden en een drietal bekerwedstrijden te hebben afgewerkt, werd de competitie weer afgetrapt. Dit werd door Sportlust Vroomshoop gedaan met een uitwedstrijd bij sv Delden, een tegenstander waar Sportlust vorig seizoen nog twee keer vrij kansloos van verloor. Sportlust moest dit doen zonder de geschorste Dinand Hankamp en de geblesseerde Timo ter Braak. Het werd een wedstrijd waarin veel strijd werd geleverd en die werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel.

De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op en er werden voor beide doelen enkele gevaarlijke momenten gecreëerd. De openingstreffer viel na een kwartier spelen echter in het voordeel van sv Delden. Een gevaarlijke uitbraak over de linkerflank moest onreglementair worden onderbroken. De vrije trap die hieruit volgde werd verzilverd door de aanvoerder van Delden. In het vervolg van de 1e helft werd Delden, mede door de goed georganiseerde defensie, op enkele dode spelmomenten na niet meer gevaarlijk en was het Sportlust dat de betere ploeg was. Dit kwam vlak voor de drinkpauze dan ook tot uiting in de stand.

Een vrije trap van Tim Spoor werd binnengekopt door Dennis Jozic (foto). Direct na de drinkpauze kwam Sportlust zelfs op een 1-2 voorsprong; na goed druk zetten kwam de bal bij Dennis in de voeten die vervolgens op zeer beheerste wijze de bal van buiten de zestien in de verre hoek krulde. Vlak voor de rust waren er zelfs nog een tweetal momenten dat Sportlust de marge op twee had kunnen en misschien wel moeten brengen. Allereest werd Tim alleen op de keeper afgestuurd door Toon van Dam, echter kreeg hij op het moment van schieten een druk in de rug waardoor die de balans verloor en de keeper zag redden. Waar aan een strafschop werd gedacht besloot de scheidsrechter, mede door het beperkte zicht, niet in te grijpen. Kort hierna werd een voorzet van de linkerkant over de keeper bij de 2e paal neergelegd, waar zowel Dennis Jozic als Anderson Lusseveld dachten te kunnen te scoren, ware het niet dat ze elkaar niet zagen en daardoor ongelukkig in de weg liepen. Hierdoor werd een uitstekende 1e helft afgesloten met een verdiende 1-2 ruststand.

Vanaf het eerste moment in de 2e helft zette Delden Sportlust onder druk en wist de ploeg van Job Lamberink haast niet meer onder de druk uit te komen. Hierdoor werd het een kwestie van overleven en dit lukte naar behoren. Net zoals in de 1e helft stond de organisatie van Sportlust goed en wist Delden voetballend gezien nauwelijks tot kansen te komen. Wederom waren het voornamelijk de corners en vrije trappen die voor gevaar zorgden.

Halverwege de 2e helft zorgde de eerste kans die voortkwam uit een niet-dode spelsituatie wel direct voor de gelijkmaker. Met een crossbal werd de linksbuiten van Delden alleen voor doelman Frank Dubbink gezet die deze wist te omspelen en de bal binnen te schuiven. De fase die hierop volgde was het Delden dat het spel maakte en Sportlust dat er nog enkele keren uit probeerde te komen, tot grote kansen leidde dit echter niet meer. Bovendien wist ook Delden niet meer te scoren waardoor er werd afgefloten met een 2-2 gelijkspel.

Geconcludeerd kan worden dat de 1e helft voor Sportlust was en de 2e helft voor de gastheren. Hiermee was het 2-2 gelijkspel een goede weergave van de verhoudingen op het veld. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd, om 14:00 zal er worden afgetrapt tegen UD Weerselo.