MB1 van HCTwente actief in de landelijke topklasse

Meisjes B1 van HCTwente is goed van start gegaan dit seizoen. Na een helaas onfortuinlijke rit naar Cartouche op 31 augustus hebben ze zich geweldig herpakt. De eerste competitie wedstrijd hadden ze er veel zin in, hadden al weken getraind, oefen duels gespeeld en toen gebeurde het onverwachte. Op weg naar Cartouche reed 1 van de auto’s in op een stilstaande file.

De eerste auto wist nog net op tijd te stoppen maar de daarachter rijdende auto ( ook van MB1) kon helaas niet meer op tijd stoppen en reed vol in op de voorligger. 6 Meisjes met nek klachten en buikpijn door auto gordels. Ze zijn nog wel doorgereden naar Cartouche maar gezien de klachten van het halve team is in goed overleg besloten de wedstrijd niet te spelen.

Na een week voorzichtig trainen met gelukkig snel afnemende nek en buik klachten begonnen ze vol energie aan hun tweede competitie wedstrijd. Een thuis wedstrijd zonder lange auto rit gelukkig. Dit keer was de tegenstander Victoria die hiervoor moest overkomen uit Rotterdam. Een spannende wedstrijd waarbij het even duurde voor MB1 op stoom kwam. Ze begonnen met een 0-1 achterstand waarna ze zich herpakten en met meer druk begonnen te spelen vanaf het 3e kwart van de wedstrijd.

De druk nam toe, de kansen werden groter en ze hebben de wedstrijd geweldig uitgespeeld tot een 3-1 voorsprong. De doelpunten makers waren Megan Winterink , Madé Olde Klieverink en Anouk de Bruijn. Een prachtige wedstrijd na alle commotie van het vorige weekend.

Vandaag weer een uitwedstrijd waarbij MB1 mocht spelen tegen Union. Op tijd vertrokken vanaf HCTwente om op tijd in Malden te kunnen zijn zodat er nog even uitgerust kon worden na de auto rit. Ze hadden er prachtig weer bij, zon en 20 graden. De wedstrijd begon deze keer direct met meer druk voorin waardoor er in de 3e minuut al een strafcorner kwam voor MB1. De strafcorner werd genomen door Noa Willemsen met een direct schot op doel welke helaas niet resulteerde in een doelpunt.

Vervolgens ontstaat er wat onnodig balverlies door onnauwkeurige passing en het tempo van het spel kon wat hoger. Al snel ontstaat er een tweede kans voor Noa waarbij de bal net voor doel langs de 2e paal gaat. De volgende kans doet zich voor waarbij Sophie Olde Veldhuis een scherpe voorzet geeft voor de tip in van Bente Movig die goed opgesteld stond bij de 2e paal maar de bal helaas net mist. Direct hierna doet zich een zelfde spel situatie voor waarbij helaas net geen tip in door Bente. De kansen zijn er.

Dan komt het verlossende eerste doelpunt. De kans wordt volledig gecreëerd door Nikki Mulder die met een verbluffende snelheid van helemaal achter in het veld met bal oprukt tot in de cirkel van de tegenstander. Emma Mulder die met dezelfde snelheid mee is gelopen met Nikki maakt van de prachtige voorzet van Nikki een 1:0 . Mooi samenspel en team werk. Daarna ontstaan ook voor Union enkele kansen waarbij druk komt bij MB1 van Twente, maar dit wordt rustig gepareerd door Veerle Hegeman en mooie reddingen van Jasmijn Olde Heuvelt. Hierna ontstaat er weer een kans voor de dames door een situatie in de cirkel waarbij Megan Winterink er knap met een shoot een strafcorner uit weet te slepen. De strafcorner wordt genomen door Noa die niet eindigt in een doelpunt maar in een terechte strafbal. Deze weet Noa koelbloedig te gebruiken waardoor ze vlak voor rust al op een comfortabele 2:0 staan.

De tweede helft begint wat ongeconcentreerd waarbij toch ook kansen voor Union ontstaan maar de verdediging houdt goed stand, er wordt niet gescoord door Union. Dan herpakken de dames zich, creëren zelf weer kansen waardoor een strafcorner ontstaat voor MB1. Deze strafcorner, er werd een nieuwe variant gespeeld, eindigt ook met een beslissing tot strafbal. Deze keer neemt Sophie de strafbal met als gevolg 3:0.

Ook in het 4e kwart is er nog een strafcorner welke helaas niet resulteert in een doelpunt. Dan wordt het nog even spannend als Union weer druk weet te zetten op het doel maar ook nu de verdediging geen echte kans weggeeft. Er staat een rustige trouwe verdediging bij Twente die de tegenstander weinig kansen geeft. Als kers op de taart weet Megan Winterink met een snelle aanval er zelfs nog een 4:0 uit te halen.