Borhave wint seizoensouverture door DSVD in eigen huis te verslaan 17-20

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun eredivisie seizoen openen met de Twentse Derby. Met uitzondering van de eerste 10 minuten had Borhave het initiatief. Borhave kon derhalve terecht de eerste 2 punten in het seizoen, waarin de club het 50-jarig bestaan viert, bijschrijven.

De wedstrijd in Deurningen begon rommelig en beide ploegen hadden moeite het doel te treffen. DSVD maakte de openingstreffer en nam een 2-0 voorsprong, Borhave pareerde met 5 treffers op rij en boog de stand om naar 2-5 na 10 minuten. In het vervolg van de eerste helft schommelde de voorsprong van de gasten tussen 1 en 3 doelpunten. Bij Borhave, met Herman Keppels die na 6 jaar terugkeerde als trainer coach op de bank, keerde Priscilla ter Elst terug na de bevalling van dochter Yara bij. Borhave nam de voorsprong mee in de rust, ruststand 9-10

Na de pauze trad DSVD met hernieuwde energie aan en wist de stand weer in evenwicht te krijgen 11-11. Een korte periode van evenwicht waarin de gasten wel het initiatief behielden trad in waarna Borhave opnieuw afstand nam, nu definitief voor deze wedstrijd. De eindstand 17-20 was terecht, een goede overwinning voor Borhave. Beide ploegen leverden een sportieve strijd maar hebben nog de nodige verbeterpunten in met name de afronding.

Borhave speelt dit seizen zonder de gestopte Tara Grashof en Moud Vlaskamp, twee zeer ervaren speelsters. De nieuwelingen zijn Kim te Wierik en Liza Falkman, beiden speelden vorig seizoen in Bentelo. Borhave speelt komende zaterdag 14 september om 19.30 uur thuis in ’t Wooldrik tegen Cabootergroep Venlo.