Vroomshoopse Boys verslaat VKW met ruime cijfers

Op het eigen kunstgrasveld van de Bosrand ging Vroomshoopse Boys voortvarend van start tegen VKW uit Westerbork. De zondag eersteklasser van Karlo Meppelink, oud-hoofdtrainer van de Boys, had vorig seizoen nog op een haar naar het hoofdklasser schap gemist.

Het klassenverschil was niet te zien, integendeel. Het gretig ogende Vroomshoopse Boys was de baas op het veld en combineerde naar hartenlust. Na 9 minuten doelpuntte Jordy Harms (foto) namens de Boys met een schot vanuit de draai. In de 18e minuut bediende Ramon de Jong vanaf rechts de diepgaande middenvelder Jos Hutten, die doel trof. 2-0. Een minuut later was het alweer raak, toen Jordy Harms vanaf 20 meter verwoestend uithaalde: 3-0. Na 26 minuten hielp vleugelverdediger Jesper Derks de gasten een handje door de bal achter de kansloze keeper Chiel Sickman in eigen doel te tikken: 3-1.

Na een half uur vergrootte Ramon de Jong de score met een geplaatst schot van afstand: 4-1. De Boys bleef aanvallen en dat leidde niet veel later bijna tot de 5-1. Jesper Derks brak door op rechts en Jordy Harms kon net geen zuivere hattrick fabriceren door de bal via een verdediger van VKW over te schieten. Op slag van rust viel het vijfde doelpunt wel na een hard schot van Juliën Derks: 5-1.

Na de rust nam Sil Derks de plaats in van zijn broer Juliën en bleef de Boys de bovenliggende partij. Door de warmte zakte het tempo echter en werden de kansen schaarser voor de thuisploeg. In de 67ste minuut stond de attente Jordy Harms weer op de goede plaats en hij scoorde z’n derde doelpunt: 6-1.

In de 75ste minuut werden Rutger Schrijver, Jordy Harms en Robin Drenthen gewisseld voor Tom Pierik, Bram Hooijer en Ernst-Jan Heideman. In de slotfase trof Ramon de Jong de lat en miste dezelfde speler nog een penalty. De goed leidende scheidsrechter Joost Bosscher floot met een 6-1 stand af. Daarmee was de Boys goed gestart in de voorbereiding op de competitie van de tweede klasse H. Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer, maar het vertoonde spel was het aanzien zeker waard.

Zaterdag wordt er om 14.30 uur thuis tegen Gramsbergen gespeeld in de voorronde van de districtsbeker van de KNVB. De formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens start de competitie op zaterdag 21 september met een uitduel tegen WVF in Zwolle.