Zwart Wit handhaaft zich ook op het veld in de tweede klasse

Met twee wedstrijden in de laatste drie dagen was er voor het Deldense Zwart Wit genoeg om voor te strijden, namelijk handhaving in de tweede klasse. Voorafgaand aan de inhaalwedstrijd op donderdag, tegen Spirit en de laatste competitie op zaterdag tegen Revival uit Terschuur, wist Zwart Wit dat het nog twee punten nodig had om handhaving in eigen hand te hebben. De inhaalwedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen, op Sportpark de Mors, betekende de laatste thuiswedstrijd.

Spirit begon voortvarend en erg scherp aan de wedstrijd. In de eerste helft kon Zwart Wit tot 2-3 meekomen, maar daarna liepen de Voorthuizenaren snel uit. Bij rust was er een gat van 5-13 geslagen. Na de thee stond er een ander Zwart Wit. In de eerste periode van de tweede helft stond bij beide ploegen het vizier op scherp. Beide ploegen wisten in de eerste 10 minuten maar liefst 6x te scoren. Doordat Spirit zelf voldoende mee scoorde konden zij via een 11-19 tussenstand een eindstand noteren van 16-24.

In de laatste speelronde was winst voor de Deldense formatie om handhaving af te dwingen. Bij verlies was men afhankelijk van de uitslag bij Sporting West – Spirit.  Zwart Wit legde een matige eerste helft op de mat, waarin met name de afronding achterbleef. Bij de pauze keek men dan ook tegen een 9-5 achterstand aan. Ook in de tweede helft bleven de Deldenaren slordig in de afronding, ondanks een beter veldoverwicht. Bij 16-10 floot de arbiter af voor de wedstrijd.

Daarna begon het wachten op de uitslag bij Sporting West – Spirit. Doordat uiteindelijk de Voorthuizenaren wisten te winnen, en het onderlinge resultaat van Zwart Wit tegen Sporting West in het voordeel van de Deldenaren was, degradeert Sporting West. Zwart Wit handhaaft zich voor het 3e jaar op rij in de 2e klasse. En doordat in de zaal het kampioenschap werd veiliggesteld, komen zij komend seizoen zowel op het veld als de zaal uit in de 2e klasse.