SDO sluit seizoen af met winst

Zaterdag moesten de SDO’ers afreizen naar Amerongen om hier de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. De ploegen troffen elkaar al vaker en dit resulteerde vaak in een gezellige en sportieve wedstrijd. Deze confrontaties werden meestal gewonnen door de Oranjehemden. SDO begon meteen scherp aan de wedstrijd aan nam brutaal de leiding met twee rake treffers, 0-2. Vervolgens wist Hemur Enge ook voor het eerst het mandje te vinden waardoor er 1-2 op het bord genoteerd kon worden.

Hierna was er een zeer sterke fase voor de Oranjehemden, de ploeg scoorde 3 treffers op rij, 1-5. Het overwicht van de jonge ploeg, die vandaag ten strijde moest gaan zonder aanwezigheid van coach Vincent Weghs, veranderde de eerste helft niet. Er vielen veel doelpunten aan de kant van de REAS-formatie. De ploeg gingen rusten bij een 4-11 tussenstand.

Interim-coach deze dag was Henk Jan Otten, die via deze weg alvast kon oefenen voor zijn rol als coach van het tweede team van SDO volgend seizoen. Tevens zou dit zijn laatste wedstrijd zijn in het felgekleurde oranje shirt van het eerste. In de tweede helft liet SDO de strak aangespannen touwtjes van de eerste helft wat vieren. Hierdoor kon Hemur Enge wat terug doen, 9-14. Dichterbij kwamen de Amerongers niet. Er vielen nog wat doelpunten laat in de wedstrijd die niet veel spanning heeft gekend. Eindstand Hemur Enge – SDO 10-16.