NKC’51 blijft ook in laatste wedsttrijd ongeslagen

Zaterdag speelde NKC’51 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Rigtersbleek in Enschede. Ondanks dat het twee weken geleden het kampioenschap al binnen wist te halen, wilde NKC’51 haar ongeslagen status behouden.

Het was vanaf minuut één te zien dat het een wedstrijd was dienergens meer om ging. Beide teams scoren in de beginfase om en om, waarbij NKC’51 telkens aan de goede kant van de score zat. Bij 4-7 slaagde NKC’51 erin om het eerste gaatje te slaan. Aanvallend was de scherpte er niet bij de Nijverdallers, maar Rigtersbleek zette daar ook weinig tegenover en kon niet dichterbij komen. NKC’51 wist de voorsprong vast te houden tot aan de rust. Ruststand 7-10.

Rigtersbleek opende na rust de score en wist tot één doelpunt verschil terug te komen, 9-10. Hierna ging NKC’51 scherper spelen en hield Rigtersbleek lange tijd van scoren af. Zelf ging het de korf wat makkelijker vinden en creëerde het opnieuw een voorsprong, 9-14. Vanaf dat moment kwam de overwinning voor NKC’51 geen enkel moment in gevaar en gunde Gert Schorn enkele meegekomen junioren nog speeltijd. De eindstand werd bepaald op 15-21.

Na twee kampioenschappen is NKC’51 door deze overwinning ook nog eens het hele jaar ongeslagen gebleven, een zeer knappe prestatie! Ook het tweede team van NKC’51 wist op het veld het kampioenschap binnen te halen, waardoor beide teams volgend seizoen een klasse hoger gaan spelen.