De Zweef wint ook laatste finale en blijft in de eerste klasse

Tamelijk gemakkelijk heeft De Zweef zich gehandhaafd in de eerste klasse. In een wedstrijd die eigenlijk nauwelijks de beleving had van een beslissingswedstrijd creëerden de blauwwitten overwicht, waarbij de overwinning slechts een paar keer een klein beetje in gevaar kwam. “Die lui waren gewoon een stuk beter””, verzuchtte een WAVV-supporter na afloop. En zo was het ook. Op twee kansen na was De Zweef de baas en won verdiend. “Dit voelt als een promotie” zei Anton Wennemers, die volgend seizoen met een tamelijk nieuwe selectie opnieuw de strijd aan gaat om klassenbehoud.

De Zweef had vanaf het begin het heft in handen met kansen in het eerste kwartier voor Jesper Middelkamp en Marco ten Dam. Het leek erop alsof WAVV op voorhand al de kop in de schoot had gelegd. De ploeg kreeg nauwelijks mogelijkheden. Kwam niet verder dan het strafschopgebied en zelfs vaak dat niet.

Het was dan ook terecht dat De Zweef na een klein half uur ene voorsprong nam. Roy ten Dam veroverde de bal, zette zijn man aan de kant en gaf ene mooie diepe bal op Jesper Middelkamp. Die haalde de achterlijn en gaf fraai en hoog voor op Daniel Jannink, die keurig inkopte: 0-1. Pas in de 44e minuut was de eerste kans voor WAVV. Een hoge bal werd door Michel Dikkers weg gestompt, maar voor de voeten van een tegenander, die echter in de rebound het net in het lege doel niet kon vinden.

Na rust hetzelfde beeld met aftrek van kansen voor WAVV. Die waren er niet. Met nog 25 minuten op de klok maakte Marco ten Dam plaats voor Marc Nieboer. Rond deze periode was bij De Zweef de concentratie even weg wat leidde tot geel voor Sven Dikkers en Daniel Jannink. Even later leek de angel uit de wedstrijd gehaald te worden. Daniel Thole rende de hele zijlijn langs en gaf mooi voor op Daniel Jannink, die zijn vrije kopkans op de paal zag belanden (terwijl hij al juichte). In de rebound schoot Jesper Middelkamp naast.

De beloning voor het betere spel kwam ruin vijf minuten voor tijd. Jesper Middelkamp trok alle registers open en liet al z’n tegenstanders achter zich. Vanaf de achterlijn bediende híj Marc Nieboer op de penaltystip, die keurig in tikte: 0-2 en veilig die eerste klasse.