Amicitia sluit seizoen met remise af

Twee weken geleden al viel de beslissing dat Amicitia komend veldseizoen een klasse lager speelt. Wat resteerde was nog een laatste wedstrijd tegen ASVD in Dronten. Een ontmoeting die nergens meer om ging. Het resultaat zou alleen voor de statistieken belangrijk zijn.

Na een lang en intensief korfbalseizoen jezelf nog een keer opladen voor een laatste inspanning. Scheidend trainer/coach Manfred Hofstede sprak zijn spelers vooraf toe met uitsluitend bemoedigende woorden. Geloven in jezelf en positief eindigen met een goed resultaat was de eenvoudige boodschap.

Maar om dat ook in de wedstrijd tot stand te brengen bleek lastig. Zoals wel vaker dit seizoen. Binnen tien minuten stond er een 6-1 achterstand op het scorebord. Via een time-out moest er gecorrigeerd worden. En dat lukte, waardoor bij rust het verschil verkleind was tot twee doelpunten (12-10).

Direct na de hervatting scoorde de Vriezenveense formatie drie keer uit drie aanvallen (13-13) en leek het lek boven. ASVD scoorde echter gemakkelijk en liet het niet verder komen dan 14-14. Daarna nam de ploeg uit Dronten weer een voorsprong (19-15). Opnieuw moesten de oranjekragen in de achtervolging.

Door beter veldspel volgden drie Vriezenveense treffers op rij (19-18). Direct daarna incasseerde Amicitia weer een tegentreffer en miste het een strafworp. Door alert reageren na de gemiste stip viel de aansluitingstreffer toch binnen (20-19). Beide ploegen knokten voor een goed resultaat en in de slotfase leek ASVD de overwinning naar zich toe te trekken (21-19). Maar twee doelpunten van Amicitia zorgden voor een terechte 21-21 eindstand.