Tweede helft doet HC Twente MB1 de das om

Het voorlaatste en allesbeslissende weekend voor deelname aan het NK heeft voor HCTwente MB1 niet het gewenste resultaat opgeleverd en die teleurstelling was goed te zien. De thuiswedstrijd tegen HBS begon prima, afgezien van één grote kans van HBS domineerde HCTwente de eerste helft. Dat er met de rust ‘slechts’ 1-0 op het scorebord stond, was een enorme meevaller voor HBS. Diverse kansen regen zich aan een, echter alleen Tirza Kuiphuis wist met een diagonaal schot te scoren. De meiden van HCTwente speelden met een enorme inzet een kwalitatief sterke eerste helft. De verwachting was dan ook dat HCTwente de tweede helft verder uit zou lopen.

Maar niets was minder waar. Een totaal ander spelbeeld, met een fel en goed spelend HBS en een steeds verder terugvallend HCTwente. Aan inzet geen gebrek, maar des te meer aan zuiverheid en inzicht. Dit andere spelbeeld mondde in minder dan 5 minuten uit in een achterstand van 1-2. HCTwente probeerde in het resterende deel van de tweede helft nog alles uit de kast te halen om deze achterstand weg te werken, maar helaas na twee keer 35 minuten stond de 1-2 nog steeds op de borden. Door de winst van Laren bij Zoetermeer, haalde Laren het kampioenschap binnen. Bloemendaal is het tweede team dat voor het NK gaat spelen, na een 5-1 overwinning tegen Hilversum. HCTwente sluit de Super-B competitie af met een uitwedstrijd tegen Laren waar niets meer op het spel staat.