De Tukkers en Avanti W delen de punten: 2-2

De Tukkers speelde zondag de laatste uitwedstrijd voor de competitie. Het ging op bezoek bij Avanti Wilskracht in Glanerbrug dat vijfde stond en na deze wedstrijd was uitgespeeld. De thuisploeg had wat goed te maken, want een paar dagen geleden verloor Avanti met grote cijfers van Losser. De Tukkers was het eerste kwartier het dichts bij de openingstreffer. Ruben Hulshof raakte na tien minuten spelen op aangeven van Joep Egberink de paal. Een vijftal minuten later redde de doelman van Avanti op de inzet van Sjoerd Visschedijk.

De gastheren deelden vlak daarna ook enkele speldenprikjes uit. Een hard schot van ver kon door Rens Davina worden overgetikt. De corner die volgde werd een half metertje over het doel gekopt. De Tukkers nam steeds meer de overhand en uit een fantastische aanval scoorden de Albergenaren in de 20e minuut de 0-1.

Na meerdere combinaties werd de verdediging van Avanti weggespeeld. Ruben Hulshof was het eindstation en schoof de 0-1 binnen. Na een half uur spelen maakte Avanti bijna de gelijkmaker. Doelman Rens Davina wist middels een goede redding het doelpunt te voorkomen. Vlak voor de thee kreeg De Tukkers nog een paar kleine mogelijkheden, maar dat leverde geen tweede treffer op.

Waar de Albergenaren in de eerste helft de betere waren, was Avanti dat in het tweede bedrijf. De thuisploeg kreeg al meteen een grote kans. Luc Ungerer had het leer al langs de doelman van De Tukkers geschoten, maar Ingo Kroeze wist de bal nog van de lijn te halen. De 1-1 hing in de lucht en die viel in de 58e minuut ook. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij de tweede paal, waarna de bal richting Lun Ungerer werd geschoten. Hij wist van dicht bij het net te vinden: 1-1.

De Tukkers kwam minder in het aanvalsspel voor dan eerder in de wedstrijd en wanneer dat wel het geval was, werd er vaak gevlagd voor buitenspel. Met nog ongeveer een kwartier te spelen kwam Avanti op enigszins gelukkige wijze op voorsprong. Een schot van Lars Nijlant ging recht op de doelman van De Tukkers af. Hij leek de inzet eenvoudig te keren, maar dit lukte niet en dus rolde de bal in het doel: 2-1.De laatste fase van de wedstrijd was het erg rommelig van beide kanten. De Tukkers wist vlak voor tijd toch nog gelijk te maken. Een schot van Tijn Kok kwam voor de voeten van Jelle Hulskotte. Hij controleerde goed en schoot hard binnen: 2-2. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week zondag staat er voor De Tukkers 1 de laatste competitiewedstrijd op het programma. Losser, dat nog vecht voor lijfsbehoud, is in Albergen de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur.