Koploper Blauw-Zwart laat twee belangrijke punten liggen

Na twee zaterdagen rust stond voor Blauw-Zwart de wedstrijd tegen Hemur Enge in Amerongen op het programma. De openingstreffer viel aan de kant van Hemur Enge. Blauw-Zwart wist deze achterstand snel om te buigen naar een 1-2 voorsprong, maar vanaf dat moment liepen de Wierdenaren eigenlijk voortdurend achter de feiten aan. Blauw-Zwart was verdedigend niet scherp en wist ook aanvallend de kansen niet af te maken. De kleedkamer werd opgezocht met een 8-6 achterstand.

Na rust wist Blauw-Zwart de aansluiting te vinden (9-9) maar Hemur Enge boog deze gelijke stand al snel weer om naar een 9-11. Omdat de Wierdenaren de kansen nog steeds niet af wisten te maken, lukte het ze niet om terug te komen in de wedstrijd. Met nog een paar minuten op de klok en een stand van 10-11 op het scorebord werd de slotfase van de wedstrijd nog enigszins spannend. Hemur Enge wist in de laatste minuten nog twee keer tot scoren te komen, eindstand: 10-13. Blauw-Zwart laat hier twee punten liggen in de strijd om het kampioenschap. Over twee weken kan Blauw-Zwart zich revancheren tegen Midlandia.