STEVO ruim langs Winterswijk

STEVO wist zondagmiddag FC Winterswijk met ruime cijfers te verslaan in de thuiswedstrijd op de Peuverweide. Het werd 4-1 voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Een verdiende overwinning op basis van het laatste uur waar STEVO af en toe heel behoorlijk voetbal liet zien. Winterswijk was in het eerste half uur voetballend de betere partij. Vanaf minuut één wilde Winterswijk STEVO eigenlijk overrompelen met hoge druk. Ondanks het betere voetbal van de gasten in die beginfase was het STEVO dat de wedstrijd openbrak. De goed spelende Mike Nijkamp liet de keeper van Winterswijk al in de zesde minuut kansloos. Twee minuten later was het nog een keer Mike Nijkamp met een kanonskogel op het doel van Winterswijk, waar de sluitpost alle moeite mee had.

Het eerste gevaar van Winterswijk kwam in de 14e minuut toen de bal uit een aanval net naast de paal van het doel van Roy Kreuwel verdween. De gasten voerden de druk op en STEVO moest alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven af te slaan. Eerst vanaf het halve uur wist STEVO zich onder de druk vandaan te voetballen en werd meer het doel van Winterswijk opgezocht. Niet zonder succes want Hans Brunninkhuis wist nu het net te vinden na goed voorbereidend werk van Mike Nijkamp.En de rol van Mike Nijkamp was nog niet uitgespeeld deze middag. Kort na rust zette hij met het hoofd STEVO op een geruststellende 3-0 voorsprong. Nu was Hans Brunninkhuis de aangever.

STEVO voetbalde ook nog eens behoorlijk in de tweede helft en Winterswijk deed een uiterste krachtsinspanning om iets terug te doen. Verder dan één doelpunt kwam het echter niet. Roy Kreuwel kwam uit zijn doel lopen en de bal van een Winterswijker verdween over zijn hoofd in het net. De honger van STEVO was ook nog niet gestild deze middag. Invaller en debutant Kees ten Broeke, zoon van oud eerste elftalspeler Stephan ten Broeke, wist in de 92e minuut met een lage schuiver over twintig meter de doelman van Winterswijk te passeren en de eindstand op 4-1 te bepalen. STEVO speelt volgende week in Lichtenvoorde tegen de kampioen van de eerste klasse E Longa ’30, die in een rechtstreeks duel naaste belager SC Bemmel met 1-2 aan de kant schoof en hiermee de titel veilig stelde.

Op de foto Maarten Gelhever in een stevig duel verwikkeld. Stan Nijhuis rechts kijkt toe.