HC Twente MB1 zet belangrijke stap richting het NK

Met nog de drie wedstrijden op het programma is de strijd in de Super-B klasse ongemeend spannend. HC Twente, HC Klein Zwitserland, Bloemendaal en Hilversum strijden om de tweede plek die naast de kampioen in deze klasse strijden om een ticket voor het Nederlands Kampioenschap. Daarvoor heeft HC Twente nog 3 wedstrijden staan, waarvan de eerste afgelopen zaterdag tegen Zoetermeer MB1 gepland stond. Na een periode van weinig wedstrijden, hadden beide teams er zin in. Dat was ook te zien aan het begin van de wedstrijd, waar beide teams veel energie in de wedstrijd stopten.

Na 5 minuten werd eerst nog een strafcorner afgekeurd, maar snel daarna maakte Emma Mulder met een tip in er 1-0 van. Lang kon Twente daar niet van genieten want door enig gepruts in de eigen cirkel stond het zo maar 1-1. HC Twente werd duidelijk meer en meer de bovenliggende partij en wist de gelijke stand al weer snel in Twents voordeel om te buigen, door een mooi backhand schot van Nikki Mulder. Voor de rust wisten Vera de Rooij met een schot in de kruising en Emma Mulder na een mooie combinatie met Tirza Kuiphuis de 4-1 op de borden te zetten.

Ondanks een strafcorner verhouding van 2-10 had Twente het beste van het spel en wist dat in de 2e helft ook te continueren. Dat leidde overigens niet tot veel doelpunten. Wederom een kluts zorgde voor een doelpunt voor Zoetermeer, maar Twente had het laatste woord met de 5-2 door wederom Emma Mulder. Gegeven de andere uitslagen in de Super-B klasse, lijkt Laren op het kampioenschap af te stevenen met 4 punten voorsprong op Bloemendaal die weer 1 punt voor staat op HC Twente en Hilversum. Klein Zwitserland staat daar weer 3 punten achter. Kortom, met nog 2 wedstrijden voor de boeg een stand waarin nog van alles mogelijk is.