STEVO en NEC delen de punten

STEVO hield zondagmiddag één punt over aan de thuiswedstrijd tegen NEC. Op de Peuverweide werd het 1-1, een juiste uitslag.  De Nijmegenaren waren wel de beter voetballende ploeg, maar STEVO wist daar een gezond portie werklust tegenover te zetten. Met een beetje geluk had STEVO zelfs in de laatste tien minuten van het treffen het duel in het voordeel kunnen beslissen, maar dat zou misschien te veel van het goede zijn geweest. NEC startte voortvarend. In het eerste kwartier probeerde het met veel druk op het doel van STEVO vroegtijdig op voorsprong te komen. Pech had NEC  in de 5e minuut toen de bal de paal schampte. STEVO bleef rustig en na het eerste kwartier kwam het onder de druk vandaan en kwam het zelf meer aan voetballen toe, zonder tot echt grote kansen te komen.

De inzet van de ploeg van trainer Geert Veldhuis (foto) compenseerde de meer technische voetbalkwaliteiten van NEC. Tot aan de rust waren kansen schaars voor beide ploegen en de kleedkamer werd opgezocht met een 0-0 ruststand. Na de thee eenzelfde speelbeeld waarbij NEC de individuele kwaliteiten wist om te zetten in een 1-0 voorsprong. STEVO moest meer risico nemen na de achterstand en de omzetting in het elftal met meer aanvallende mensen bracht het succes waar het naar op zoek was. Verdediger Ingmar Reinerink, die vaak als wapen wordt ingezet wanneer de situatie daarom vraagt stelde ook deze keer niet teleur. De afgemeten voorzet van invaller Justin Oude Booijink werd evenzogoed ingekopt door de naar voren gestuurde fysiek sterke Ingmar Reinenerink.

NEC was even van slag na de 1-1  en STEVO wilde nu meer. Het werd een open wedstrijd in het laatste gedeelte en beide ploegen wilden de winst. STEVO kreeg hiertoe nog goede kansen middels Hugo Weerink, die tot twee keer toe pech had dat zijn bal over afstand net niet de juiste richting kreeg over de voor het de te ver van het doel staande doelman van NEC. De Nijmegenaren kwamen ook nog enkele keren gevaarlijk door, maar vonden telkens de  goed keepende Roy Kreuwel op hun weg. De 1-1 na 94 minuten was uiteindelijk een juiste afspiegeling van wat de beide ploegen  lieten zien op het veld deze middag.