Eindfase doet TOP de das om tegen ROG

Op een warme zaterdagmiddag stonden TOP en ROG klaar om de 2de helft van de veldcompetitie te starten. Waar TOP puntloos onderaan staat doet ROG mee om de bovenste plaatsen. De heenwedstrijd in Groningen ging verloren met 11-6. Het was TOP wat de score opende gevolgd door een score van ROG. Net zoals in de uitwedstrijd scoorden beiden ploegen erg moeizaam. ROG was de betere maar door gebrek in de afronding kon TOP de eerste helft blijven aanhaken. De rust werd bereikt met een magere 5-6 score.

De 2de helft eenzelfde spelbeeld. ROG bleef veel kansen missen en TOP had moeite om het initiatief over te nemen. Het wisselen was toen al begonnen en het worp zijn vruchten af. Bij een stand van 8-8 kwam TOP voor het eerste langszij komen. Net zoals ROG bleek TOP ook erg goed te zijn in het missen van kansen. De minieme voorsprong kon niet worden uitgebreid en een spannende slotfase brak aan. Aan de kant van TOP was het billenknijpen. In het slot van de wedstrijd bij een stand van 10-10 scoorde ROG weer en even later maakte de ploeg uit Groningen de 10-12.

In een doelpuntarme en matige wedstrijd was ROG de betere. In het restant van de competitie moet TOP de nodige punten bij elkaar sprokkelen om degradatie vanuit de 2de klasse zien te voorkomen. Eerstvolgende wedstrijd is tegen het bekende HHV uit Hollandscheveld. De wedstrijd word gespeeld op zaterdag 11 mei om 15:30 uur.