Vroomshoopse Boys boekt uiterst moeizame overwinning bij Oranje Nassau

Op sportpark Ossenkoppelerhoek trad Vroomshoopse Boys aan tegen hekkensluiter Oranje Nassau. Ten opzichte van vorige week keerden Jesper Derks en aanvoerder Andjin van Veen weer terug in de basis, dit ging ten koste van Ramon Bolks die op de bank plaats moest nemen en de geblesseerde Sil Derks. Julien Derks keerde ook terug van een schorsing maar moest op de bank beginnen.
Ondanks het tamme begin van beide teams was de eerste grote kans voor de Boys. Na een goed genomen corner van Ramon de Jong kon Rutger Schrijver vrijstaand op doel koppen, maar doelman Thom ter Riet redde knap. Na twintig minuten werd ON steeds gevaarlijker. Dat resulteerde in een gevaarlijk afstandsschot van Mauro Lodde, dat net naast belandde.

In de 24e minuut kwam ON op voorsprong. Mert Saricicek wist vanaf de zijkant naar binnen te snijden en schoof de bal vanaf de rand van de zestien laag in de rechterhoek. Keeper René Kok wist zijn hand nog wel tegen de bal aan te krijgen, maar was uiteindelijk kansloos. In de 30e minuut werd ON weer gevaarlijk. Coen Gwinner schoot vanaf ongeveer twintig meter een vrije trap hard richting de bovenhoek, maar keeper Rene Kok wist goed te redden. In de 36e minuut kreeg ON weer een grote kans, Stef Kamphuis kon de bal vanaf dichtbij inkoppen, maar kopte over het doel. Vlak voor rust kreeg de Boys toch nog een mogelijkheid, keeper Thom ter Riet verkeek zich in de 41e minuut bijna op een voorzet van Leon Dogger, die bijna ineens in het doel belandde. De keeper wist de bal nog uit het doel te tikken. Ruststand 1-0.

De nieuwe aanwijzingen van trainer Karlo Meppelink leken meteen na de rust hun vruchten af te werpen. In de 46e minuut wist Jordy Harms na goed doorzetten een verdediger van ON van de bal te zetten en door te stomen tot de zestien. Hij legde de bal terug op Jos Hutten die onberispelijk raak schoot via de onderkant van de lat. Maar tot verbazing van velen werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. In de 54e minuut volgde een uitbraak van ON, Marciano Keulen wist ondanks de aanwezigheid van twee Boys-verdedigers naar binnen snijden vanaf de vleugel en de bal terugleggen op Mauro Lodde die laag raak schoot. Deze 2-0 tussenstand was gezien het spelbeeld zeker niet onterecht.

Na de 2-0 volgde een periode met enkele kleine kansen voor beide teams. In de 59e minuut wisselde trainer Karlo Meppelink voor het eerst, Robert Veld werd vervangen door Julien Derks. De Boys werd gevaarlijker. Zo schoot Jordy Harms van dichtbij in het zijnet en werd keeper Thom ter Riet bijna verrast door een indraaiende corner van Leon Dogger. In de 68e minuut werden Robin Drenthen en Jelle Drees vervangen door Bram Hooijer en Ramon Bolks. Vroomshoopse Boys begon de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken en dat leidde tot een grote kans voor de net ingevallen Bram Hooijer. Deze kreeg de bal na goed werk van Jordy Harms voor zijn voeten, maar keeper Thom ter Riet wist knap te redden op het prima schot.

In de 75e wist Jordy Harms bijna door te breken na een steekbal van Leon Dogger. Hij werd echter onreglementair tegengehouden door verdediger Ragnar Wolf met de gele kaart tot gevolg. In de 77e minuut wist Ramon de Jong naar binnen te snijden vanaf de zijkant, maar keeper Thom ter Riet kon redding brengen. In de minuut daarop werd Ramon de Jong weer gevaarlijk met een hard afstandsschot, die met moeite weg werd gebokst door de keeper. In de 82e minuut was het dan toch raak voor de Boys. Leon Dogger wist Bram Hooijer te bereiken die vanaf de zijkant van de zestien de bal terug wist te leggen op Ramon de Jong die de bal hard achter keeper Thom ter Riet schoot.

Na dit doelpunt kreeg de Boys een duidelijke boost en zocht steeds meer de aanval op. In de 88e minuut leidde dit tot een vrije trap ver op de helft van ON. De indraaiende voorzet van Leon Dogger werd slim doorgekopt door Jordy Harms waardoor de bal achter keeper Ter Riet belandde. Na dit doelpunt ging de Boys voor meer en dat kreeg het ook. Na een goede voorzet vanaf rechts van Leon Dogger ontstond er een scrimmage voor het doel van ON, de bal belandde plots voor de voeten van Jos Hutten die de bal binnen tikte. Niet veel later floot scheidsrechter Holtus uit Arnhem af. Eindstand 2-3.

Komende zaterdag wordt er in Vroomshoop gespeeld tegen laagvlieger FC Zutphen die net als de Boys de punten goed kan gebruiken.