De Zweef pakt ‘n puntje tegen BVC

De Zweef begon goed aan de wedstrijd tegen BVC. Toen BVC na een kwartiertje wakker werd, was het 2-0 door lepe goals van Sven Dikkers en Daniël Jannink. Dat was mooi, maar met nog een heel dik uur op de klok was het nog een heel eind tot de drie punten. Tot rust hadden de blauwwitten de wedstrijd in de hand: Michel Dikkers hoefde maar een keer echt aan het werk. Na rust was het de beurt aan BVC die met ook twee goals de stand in evenwicht bracht.

De Zweef kwam zeer goed uit de startblokken, binnen een kwartier stond het 2-0. Een agressieve aanpak resulteerde in de 7e minuut in het eerste doelpunt door Sven Dikkers. Een afstandsschot wat misschien nog van richting werd veranderd door een tegenstander, maar niet minder mooi strak in de linkerhoek. Vijf minuten later werd het 2-0 door Daniël Jannink via een rolletje opnieuw in de linkerhoek. Na 20 minuten kon BVC’ 12 zich enigszins herpakken. In de 36e minuut wist de Zweefgoalie Michel Dikkers een snoeihard afstandsschot te pareren. Veel meer kansen waren er aan beide zijden niet.

In de 2e helft was de eerste kans voor Sven Dikkers met buitenkant rechts net naast het doel. Sven kreeg even later ook een mogelijkheid maar wist de linkerhoek niet te vinden. BVC’12 kon in de 72e minuut de aansluitende treffer maken via een rake kopbal door Sander Arts. De druk van BVC’12 bleef alleen maar toenemen, maar gaf ook ruimte weg aan De Zweef. Een uitbraak door Nick Snellink bleef steken in een buitenspel situatie door Sharma Ekuchu, heel jammer.

Ook een snelle sprint door Jesper Middelkamp en goede voorzet kwam niet voor de voeten van een Zweefspeler. BVC’12 daarentegen wist nog wel een keer het net te vinden. In de 90e minuut werd er gescoord door Tijn Jellema. De 2-2 was tevens de eindstand. Wel een terechte stand, maar met wat meer gogme had De Zweef de drie punten in Nijverdal kunnen houden.