Dames OZ&PC verliezen thuis ruim van Waterpolo Den Haag

De dames van OZ&PC speelden dit weekend al de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander hierin was Waterpolo Den Haag. Het was OZ&PC veel aangelegen om deze wedstrijd beter te spelen dan de wedstrijd in Den Haag waar destijds veel te slap werd begonnen en daarmee de hele wedstrijd werd vergooid. En Hoewel de einduitslag en het score verloop misschien anders doet vermoeden kon OZ&PC na afloop zeggen dat er hierin zeker was geslaagd. Desondanks kon een 10-17 nederlaag niet worden voorkomen.

Waar OZ&PC in Den Haag erg slap begon werd er deze wedstrijd vanaf begin erg actief gespeeld er was veel beweging in de aanval en verdedigend zat OZ&PC fel op de bal. Aanvallend zorgde het vele bewegen er soms echter voor dat het overzicht uit het oog werd verloren waardoor lang niet alle acties op waarde werden ingeschat. Uiteindelijk wist OZ&PC slechts 1x te scoren maar dit was al een duidelijke verbetering ten opzichte van de uitwedstrijd toen OZ&PC bijna 3 perioden moest wachten op de openingstreffer. Aan de andere kant wist Den Haag 5x te scoren. Van deze doelpunten vielen er 2 omdat OZ&PC iets te gretig was en daarmee een uitsluiting kreeg welke Den Haag prima wist te ronden. Zonde natuurlijk maar ook dit was eigenlijk volgens de afspraak alleen pakte het die 2x net verkeerd uit. Al met al was het dus 1-5 na 1 periode.

De 2e periode was in 1e instantie grotendeels hetzelfde. OZ&PC werkte hard maar miste de nauwkeurigheid om de gevaarlijk vrouw te vinden en aan de andere kant wist Den Haag wel het net te vinden. Een grote verandering in het spelbeeld kwam deze periode 42 seconden voor het einde, bij een 2-8, toen OZ&PC een UMV4 kreeg (een uitsluiting voor de duur van de wedstrijd waarbij pas na 4 minuten een vervanger in het water mag). De hierbij behorende strafworp wist Den Haag te raken en de volgende aanval werd ook afgerond aangezien bij OZ&PC op dat moment de organisatie ontbrak. Hierdoor werd er met een 2-10 stand van kant gewisseld.

Tussen de 2e en 3e periode door werd er bij OZ&PC afgesproken om de resterende 3 minuten en 18 seconden die er nog met een manminder moesten worden gespeeld de schade zoveel mogelijk te been wat betekende dat er vooral lang balbezit moest worden gehouden en dat er niet met z’n allen vol in de aanval werd gegaan om daarna dan een 1-0 of 2-1 situatie tegen te krijgen. Dat OZ&PC de schade deze 3 minuten beperkt heeft weten te houden mag gerust een understatement worden genoemd. OZ&PC wist dit deel van de wedstrijd namelijk vaker te scoren dan de bezoekers! OZ&PC scoorde 2x door Loes van de Koot en de 14 jarige Marit Lotgerink, die nota bene hiermee haar 1e doelpunt maakte in de hoofdmacht van OZ&PC. En dat terwijl de score van Den Haag tot slechts 1 werd beperkt.

Nadat OZ&PC weer compleet was werd de goede lijn van de vorige 3 minuten doorgetrokken en wist OZ&PC ook de rest van de periode Den Haag uitstekend weerstand te bieden. Beide ploegen scoorden nog 2x waardoor het 6-13 was bij aanvang van de laatste periode. Ook deze laatste periode waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Iets wat ook de score deze periode goed weergaf, er werd om en om gescoord totdat beide ploegen nog 4 doelpunten aan hun saldo hadden bijgeschreven en zo werd de 10-17 eindstand bepaald.

Doelpunten: Anna Gesheva 3x, Loes van de Koot 2x, Marit Lotgerink, Jonne Cristen, Annet Hageman, Aniek Giesselink en Chantal Brouwer allen 1x.