Revanche HCTwente MB1 op Bloemendaal

Na twee verliespartijen heeft HCTwente MB1 haar visitekaartje weer afgegeven. Werd er uit bij Bloemendaal nog met 2-3 verloren, afgelopen zaterdag wist HCTwente MB1 wel aan het langste eind te trekken en een 2-1 overwinning te boeken. De eerste helft was er tophockey te zien op het sportpark van HCTwente. Een duidelijk beter en sterker Twente wist na een geweldige aanval die rechtsachter bij Floor Wilms begon, voortgezet werd door Vera de Rooij en na twee knappe reddingen van de Bloemendaalse keeper uiterst koel en beheerst door Emma Mulder werd afgemaakt. Niet lang daarna wist Vera de Rooij het doel te treffen. De ruststand was daarmee bereikt: 2-0.

HCTwente gaf weinig weg en had met goed hockeyspel in alle linies het initiatief in handen. De tweede helft liet een ander beeld zien. Bloemendaal ging voor alles of niets, zette hoog druk en kwam meer dan eens gevaarlijk voor het Twente doel. Door goed verdedigingswerk van Julia de la Motte – in een spannende periode, met veel Bloemendaal voor het Twentse doel – werd de goed keepende Laurie Hietbrink ’slechts’ een keer gepasseerd middels een goed genomen strafcorner. De laatste minuten waren met name voor het massaal toegestroomde publiek zenuwslopend. Uiteindelijk speelden de meiden van HCTwente de wedstrijd goed uit en stond de 2-1 op de borden. Daarmee nestelt HCTwente MB1 zich weer in de top 3 van de Super-B klasse. Volgende week staat de kraker uit tegen HC Klein Zwitserland op het programma, die thuis met 1-0 werd gewonnen.