NKC’51 pakt ongeslagen de titel

Zaterdag stond voor NKC’51 dé wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Drie wedstrijden moesten er vooraf nog gespeeld worden in de zaal en één daarvan moest er gewonnen worden door NKC’51 om kampioen te worden. NKC’51 speelde thuis tegen Sparta uit Nijkerk, dat nog strijdt tegen degradatie, dus de thuisploeg wist dat het de overwinning niet zomaar in de schoot geworpen kreeg.

In een afgeladen sporthal het Ravijn, met indrukwekkende sfeeracties van de supportersvereniging, maakte iedereen zich op voor een kampioenschap van NKC’51. Op papier moest het een overwinning gaan worden voor de ploeg van Gert Schorn, maar in een kampioenswedstrijd is alles mogelijk. NKC’51 begon fel aan de wedstrijd, maar leek toch de spanning in de eerste minuten van zich af te moeten spelen. Kansen werden er volop gecreëerd, maar de afronding was nog niet zoals voorgaande weken. NKC’51 wist het overwicht dat het had in de wedstrijd nog niet uit te drukken in de score en zo bleef Sparta aanhaken tot 6-4. Na de eerste time-out ging NKC’51 wat meer ontspannen spelen. Verdedigend bleef NKC’51 scherp en zodoende liepen de Nijverdallers uit naar een 10-4 voorsprong. Deze werd verder uitgebreid richting de rust en beide ploegen gingen uiteindelijk rusten met een 18-9 ruststand.

Net zoals in de eerste helft verliepen de eerste minuten van de tweede helft moeizaam. Bij beide teams werd de korf moeizaam gevonden waardoor Sparta niet dichterbij kon komen. NKC’51 had nog steeds veel overwicht in de wedstrijd, maar verzuimde om de stand nog veel groter de maken in de eerste tien minuten van de tweede helft. Met nog een kwartier te spelen stond er een stand van 21-11 op het scorebord. Waar Sparta al moegestreden leek, kon NKC’51 nog een tandje bijschakelen om het massaal toegestroomde publiek nog een mooie eindfase van de wedstrijd voor te schotelen.

Verschillende fraaie aanvallen werden bekroond met mooie doelpunten en NKC’51 kreeg de smaak nog goed te pakken en zette uiteindelijk een forse uitslag neer. Met een 39-18 eindstand werd een prachtig zaalseizoen bekroond met het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse! Een zeer knappe prestatie van de ploeg van Gert Schorn, die in zijn eerste jaar als coach van NKC’51 direct een kampioenschap weet af te dwingen.

Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden in de zaal en de eerstvolgende voor NKC’51 is komende zaterdag tegen Rigtersbleek in Enschede, aanvang 20:15. Ondanks dat het kampioenschap al binnen is, zal NKC’51 er alles aan doen om het seizoen ongeslagen te eindigen.