Gedreven SEW straft stuurloos Borhave genadeloos af: 21-29

De tweede wedstrijd in de nacompetitie van de handbal eredivisie dames was de ontmoeting tussen Borhave en SEW zondagmiddag in Borne. De twee wedstrijden in de reguliere competitie waren relatief eenvoudig door Borhave gewonnen, maar nacompetitie handbal is anders, ook deze keer. Bij Verlies zou de situatie voor SEW uiterst complex worden, dat alsmede de betere resultaten van SEW de laatste tijd brachten een uiterst gedreven tegenstander naar Borne. Borhave had daar vandaag niet het juiste antwoord op.

Vanaf de eerste minuut stond de ploeg uit West- Friesland als een roedel hyena’s in het veld, vechtend voor iedere mogelijkheid. Tot 2-2 had de thuisploeg nog een antwoord maar daarna liepen de gasten vlot weg naar 2-6. Dat beeld is bij Borhave niet ongebruikelijk. Toen na 8 minuten (stand 3-6) Bernice Hesselink tijdens een break-out ten gevolge van een overtreding K.O. ging leek het alsof die K.O. aan het hele team was toebedeeld. Na de behandeling ging Borhave door met het foutenfestival van gemiste kansen en onnodig balverlies, daar waar SEW juist vleugels leek te krijgen. Gestaag nam de voorsprong toe, wat er van de kant van de thuisploeg ook geprobeerd werd. Telkens als de Twentse ploeg enige controle leek te krijgen werd op cruciale momenten balverlies geleden en liep SEW weer verder uit. Waardoor de ruststand 10-18 was. Ruim maar Borhave verdiende op dat moment niet meer.

In de eerste fase van de tweede helft knokte Borhave zich moeizaam terug in de wedstrijd, soms leek de wedstrijd alsnog te kantelen, maar het verschil werd nooit kleiner dan vier doelpunten. Borhave bleef prima kansen missen, waarbij de keepster van SEW boven zichzelf uitsteeg.

De laatste minuten was het geloof bij Borhave verdwenen, vandaag konden de punten niet in Borne blijven. De West-Friese ploeg liep in die fase nog weer weg naar een verschil van acht doelpunten (21-29). SEW was de terechte winnaar, Borhave had vandaag geen antwoord op de gedrevenheid van de gasten Dit moet een wake-up call zijn, slechts een wedstrijd verloren. Borhave heeft alles gewoon nog in eigen hand, maar winnen doe je op het veld.

Foto’s: Marcel Varenhorst