Ondermaats Excelsior’31 legt het af tegen ZVV Ede

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond tegen een 4-2 nederlaag aangelopen bij ZVV Ede. De Rijssenaren begonnen, zoals wel vaker dit seizoen, uitermate zwak aan de wedstrijd en keken binnen een minuut spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. Deze klap kwam Excelsior’31 niet meer te boven.

Teveel dragende spelers gaven deze avond niet thuis en dan is de formatie uit Rijssen kwetsbaar. De wedstrijd was nog geen minuut onderweg en Excelsior’31 keek al tegen een 2-0 achterstand aan. De formatie uit Rijssen leek niets geleerd te hebben van de eerste helft van vorige week, waar het ook al een bedroevende start kende in het duel tegen FC Brasil’77. ZVV Ede liep gaandeweg de eerste helft zelfs uit na een terechte 3-0 voorsprong.

Excelsior’31 stond in de tweede helft voor een loodzware opgave om de 3-0 achterstand weg te poetsen. In het zaalvoetbal zeker niet onmogelijk, maar Excelsior’31 was niet bij machte om iets uit te richten. Halverwege de tweede helft werd bij balbezit Jan Borghuis als vijfde veldspeler ingezet ten koste van keeper Willard Baan. De Rijssenaren deden dit zeker niet slecht. De eerste kans die hieruit voortkwam werd voor een leeg doel overgeschoten.

Nikzad Mahbobi, één van de weinigen die deze avond wel een voldoende haalde, zorgde even later wel voor een treffer: 3-1. Excelsior’31 ging op zoek naar de 3-2 en moest hierdoor kort voor tijd nog meer risico’s nemen. Balverlies was dodelijk en ZVV Ede profiteerde: 4-1. Met zijn tweede van de avond zorgde Nikzad Mahbobi nog voor de 4-2, maar deze was voor de statistieken. Excelsior’31 droop af na een teleurstellende 4-2 nederlaag.

Ondanks de nederlaag blijven de Rijssenaren op de zevende plaats staan op de ranglijst, maar ziet het de nummer acht (ZVV Ede) tot op twee punten naderen. Aangezien Madereros CF deze avond verrassend verloor van rode lantaarn Bristol Team, blijft Excelsior’31 met nog vier speelrondes te gaan een voorsprong van acht punten houden op plaats negen (nacompetitie). De Rijssenaren hebben op papier wel een zwaarder programma.

Voor Excelsior’31 wacht vrijdag 15 maart het thuisduel met nummer vijf CFM/Transito. Eerder dit seizoen in Werkendam wonnen de Rijssenaren enigszins verrassend, maar vrijdag zijn de punten ook meer dan welkom. De wedstrijden daarna wacht namelijk de confrontaties met de nummers twee en drie van de ranglijst.