Manderveen trekt tegen La Première aan het kortste eind

Onder prima weersomstandigheden werd er zondagmiddag door Manderveen een fel duel uitgevochten tegen La Première Almelo. Het eerste kwartier was het de ploeg uit Almelo dat de scepter zwaaide. Met onder andere grote kansen voor Krüzen en Sanchez Torres werd er druk uitgevoerd op de Manderveense verdediging. Na deze sterke opening van La Première was het vv Manderveen dat uit zijn schulp kroop. Met Tom Wessels en Wout Wesselink in de aanvalslinie was het recept dan ook simpel, de ruimte achter de verdediging zoeken en de snelheid benutten van deze twee vlotte buitenspelers.

Een enkel keer konden de aanvallers ontsnappen aan de verdediging van de tegen partij. Toch veranderde het spelbeeld in de loop van de 1e helft niet veel. De ploeg uit Almelo zorgde voor druk en vv Manderveen kreeg dan ook te maken met een domper diep in de blessuretijd van de 1e helft. Krüzen tikte net voor de thee pauze de 0-1 achter doelman Bram Korte.

De tweede helft begon Manderveen slap aan de wedstrijd waardoor de 2-0 al snel viel in het voordeel van La Première . Manderveen werd echter wakker en begon meer druk te zetten waardoor er meerdere kansen kwamen echter kreeg La Première een vrije trap op randje zestien en die werd fraai binnengeschoten door Sanchez Torres.

Manderveen had nu niks meer te verliezen en ging met meer risico spelen waardoor de 3-1 niet lang uitbleef een vrije trap goed benut en fraai binnengeschoten door Joris Wesselink . La  Première kreeg nog een aantal kansen maar wist het doel niet te vinden. Manderveen kreeg nog wel een aantal kansen en één daarvan werd door een goeie voorzet van Rick Stopel op Tom Wessels die de bal knap langs de keeper van La Première tikte. Manderveen bleef erin geloven maar een gelijkspel maar bleef uiteindelijk met lege handen achter.