VKC heren pakt belangrijke punten tegen De Hof

Na twee zaterdagen geen wedstrijd te hebben gehad, mocht het eerste heren team van VKC aantreden tegen De Hof uit Markelo. Uit werd er tegen Markelo niet heel best gespeeld dus thuis kregen de heren uit Tubbergen een tweede kans om dit maal wel de punten te behouden. Punten zijn op dit moment in de competitie zeer belangrijk, dit viel ook af te lezen van de gezichten waarmee de heren te water gingen. Er moest en zou deze middag gewonnen worden.

Beide teams gingen in het eerste kwart gelijk op. Toch had VKC de nodige scherpte nog niet gevonden. Er werden kansen onnodig gemist en er volgden nutteloze uitsluitingen waardoor De Hof steeds de aansluiting wist te vinden. Het eerste kwart werd weliswaar afgesloten met een kleine voorsprong maar de Tubbergernaren moesten een tandje bij zetten.

Zo begon de tweede periode met twee snelle doelpunten voor de thuis spelende ploeg. Wederom werden er in de verdediging fouten gemaakt waardoor er met behulp van een overtal situatie en een 5-meter de aansluiting weer werd gevonden door de Hof. Ook op de helft van de wedstrijd wist VKC een kleine voorsprong op het scorebord te laten zien: 7-6.

Een van de punten waarop VKC heel sterk is dit seizoen is de conditie, voor de heren betekende dit dat in het derde kwart er nog scherper moest worden gelegen. VKC scoorde 6 keer in het derde kwart terwijl de Hof er slechts 3 in wist te leggen.

Ook in het vierde kwart wist VKC veel zwemmend op te lossen waardoor er goede kansen werden gecreëerd. Wel was het weer VKC die onnodig veel uitsluitingen kreeg, iets waar wij het gehele seizoen al mee kampen. Er werd in het laatste kwart door beide teams 3 maal gescoord, de einduitslag was daarom in het voordeel voor VKC. 15-12. Wederom drie zwaar bevochten punten. Volgende week speelt VKC de eerste uitwedstrijd van 2019 in Nunspeet.

Doelpunten: Raymond Broenink: 7 keer, Rogier Krom: 4 keer, Bram Paus: 2 keer en Ruben Weghorst en Pascal Pouwel elk 1 keer.