Keurige overwining SDO bij KCD

Afgelopen zaterdag speelde SDO in Doorn tegen het KCD. Na de thuisnederlaag van vorige week was de Westerhaarse formatie van plan om de punten mee huiswaarts te nemen. Deze wedstrijd bood de Tukkers tevens de mogelijkheid om afstand te nemen van de onderste regionen van de ranglijst. SDO stond bij aanvang van de wedstrijd op een vijfde plaats, één plaats hoger dan KCD.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het KCD dat als eerste de korf wist te vinden, 1-0. SDO antwoordde met vier treffers op rij, 1-4. De ploeg wist daarna de voorsprong niet te handhaven, waardoor de thuisploeg terug kon komen in de wedstrijd. Na 20 minuten spelen was het 6-6. De arbiter van dienst floot erg vaak voor herhaalde overtredingen en legde veelvuldig de bal op de stip. De strafworpspecialisten van beide teams mochten regelmatig aantreden, maar deze buitenkansjes werden aan beide kanten regelmatig gemist. Het werd 8-8. In de slotfase van de eerste helft scoorde de Doornse formatie tweemaal en leek met een verschil van twee doelpunten de rust in te gaan. Maar een speler van SDO stak hier een stokje voor. Na goed reboundwerk van zijn medespeler, rondde hij de laatste aanval voor rust af met een doelpunt. De ploegen gingen rusten bij een 10-9 tussenstand.

Het waren de SDO’ers die erg sterk de rust uitkwamen. Het eerste schot leverde meteen een doelpunt op. De Oranjehemden gingen erop en erover. De ploeg donderde binnen een kwartier door naar 13-18. KCD kon hier weinig tegen overzetten, de Westerhaarders waren vele malen sterker en wisten dit ook om te zetten in doelpunten. In de slotfase gaven de bezoekers de tegenstanders niet de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd door mee te scoren. Zo werd redelijk eenvoudig de overwinning binnengehaald. Einduitslag KCD – SDO:18-23

Een keurige overwinning voor de ploeg van Vincent Weghs. Waar de SDO’ers de voorbije wedstrijden moeite hadden met het afronden van kansen, vielen de doelpunten vandaag als rijpe appelen. De komende weken staan er geen wedstrijden op het programma. 3 maart speelt SDO thuis tegen koploper SEV uit Zelhem. Deze wedstrijd begint om 16:50 uur.