Sterk spel Borhave in Venlo net niet beloond: 24-23

Borhave en Venlo maken er doorgaans spannende wedstrijden van, zo was het ook nu in Venlo. De huidige nummer drie wist pas in de laatste minuut een achterstand om te zetten in de minimale winst 24-23 Daarmee deden de gasten uit Borne zichzelf te kort. Het onderling krachtverschil in de wedstrijd was vandaag minimaal. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van waarin de maximale afstand drie doelpunten was. Nadat Borhave de score opende, wist Venlo drie doelpunten op rij te scoren. Borhave liep dat verschil weer in en vanaf 4-4 tot 8-8 was de wedstrijd, ook in de scores, volledig in balans. In de laatste tien minuten van de eerste helft nam de thuisploeg een voorsprong, die resulteerde in de 13-11 ruststand.

Na de pauze was na vijf minuten de stand weer gelijk, 15-15. In het vervolg was er weer balans, waarna Borhave langzaam aan het commando overnam. Halverwege de tweede helft stonden de gasten twee doelpunten voor. Een uiterst spannend slot van de wedstrijd diende zich aan.

Venlo kwam weer terug op een gelijke stand maar telkens namen de Twentse gasten weer een voorsprong. Dit bleef zo tot 90 seconden voor tijd, toen kwam de thuisploeg wederom naast Borhave. De gasten wisten niet meer te scoren, Venlo nog wel en daarmee kwam de 24-23 eindstand op het scorebord. Er had meer in gezeten voor het team van Rik Philips (foto) vandaag. De Bornse dames waren veerkrachtig en gedreven, het verschil tussen nummer drie en nummer zeven was nauwelijks waarneembaar

Woensdag 6 februari 20.00 uur ontmoeten Borhave en Dalfsen elkaar in Borne, in een bekerwedstrijd. Vervolgens zondag 10 februari om 13.00 uur de thuis wedstrijd tegen koploper VOC Amsterdam. Beide wedstrijden in sporthal ’t Wooldrik in Borne.