SVZW verliest op URK

Menigeen was benieuwd hoe de ploegen uit de winterstop zouden komen en konden dat gistermiddag tonen op een zonnig maar koud sportpark De Vormt op Urk. In het begin golfe het pel nog op en neer maar langzamerhand kreeg de thuisclub toch de overhand hetgeen in de 23e minuut beloond werd toen Riekelt Jan Brands uit een corner van dichtbij de 1-0 mocht scoren. De gasten mochten van geluk spreken dat het daarbij bleef tot de thee, want in blessuretijd schoot Lucas Schraal naast in plaats van in het Wierdense doel. Ruststand 1-0.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust ingegrepen via een dubbele wissel: Frank Smit en Joshua ter Avest waren in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Bas Woesthuis en Nick Koopmans. Die ingreep leek succesvol, want in het eerste kwartier van die tweede helft zetten de Wierdenaren veel meer druk naar voren en was het jammer dat het schot van Karlo Borghuis ruim naast het Urker doel verdween. In de 62e minuut sloeg even de pan in de vlam hetgeen resulteerde in een gele kaart voor Michael Wensing namens de gasten en Bennie Dunnink namens Urk.

Daarna verviel de Wierdense ploeg terug naar het niveau van de eerste helft, zeker nadat Riekelt Nentjes via een droog schot in de 70e minuut de 2-0 had aangetekend. Daarop wisselde Philip Agteres middenvelder Robin de Jong nog voor aanvaller Maarten Jansen, maar ook de laatste kon geen potten breken. Urk trainer Richard Karrenbelt paste in de 73e minuut zijn eerste wissel toe, Lucas Schraal ging en Willem de Boer kwam. SVZW doelman Jens Veldwachter voorkwam in de 76e minuut dat het schot van Hessel Snoek doeltreffend was, het bleef bij een corner.

Vlak daarop kreeg Yessin Maskoul een ultieme kans om de 2-1 te scoren, helaas prikte hij de opgelegde kans naast het Urker doel. En toen in de 84e minuut invaller Willem de Boer met een prachtig diagonaal schot de 3-0 scoorde was het natuurlijk gedaan met de ploeg uit Wierden. In de resterende speeltijd maakte Urk nog gebruik van twee wissels, in de stand kwam geen verandering meer en dus droop SVZW met een 3-0 nederlaag af terug naar Wierden.