Nipte overwinning heren VKC

Zaterdag mocht het eerste heren team van VKC zich opmaken voor de eerste competitie wedstrijd in 2019 dit maal tegen DWK uit Barneveld. In 2018 zijn teveel punten achter gebleven waardoor het vandaag een noodzaak was om dit maal de punten in Tubbergen te houden. Aan de sfeer op deze zaterdag middag was zeker te voelen dat iedereen er volledig voor moest gaan om het geoogde resultaat te bewerk stellen.

In het eerste periode werd gelijk duidelijk wat voor een wedstrijd er te wachten stond. Beide teams gebrand om te winnen gingen gelijk op en er vielen doelpunten aan beide kanten. Waar VKC de 1-0 wist te maken, Kwam DWK weer op voorsprong na twee uitspeelde aanvallen. Toch wist de tegenstander het eerste kwart naar zich toe te trekken met een voorsprong van 4-6.

De heren uit Tubbergen moesten een tandje bij zetten om te voorkomen dat DWK verder uitliep. Aan het begin was het dan ook VKC die drie maal achtereen het net wist te vinden. Toch beschikten de tegenstanders uit Barneveld over veerkracht waardoor het ook in het tweede kwart zeer spannend bleef. Wederom werd het kwart afgesloten met een achterstand voor de heren uit Tubbergen: 9-10.

De derde periode begon sterk door VKC, zij scoorden 2 keer achter elkaar op zo op voorsprong te komen. Lang bleef de voorsprong voor VKC doordat aan beide kanten sterk werd verdedigd zo. Toch wisten de gasten uit Barneveld op de valreep ook 2 keer te scoren waardoor er na drie kwart van de wedstrijd weer een voorsprong voor de gasten op het scorebord verscheen.

Tijdens de bespreking voor het laatste periode voelden de heren uit Tubbergen dat er genoeg mogelijkheden waren om de punten te houden. VKC die sterk in de conditie zit, moest strak verdedigen en de aanvallen afronden. Dit resulteerde in vier achtereen volgende doelpunten voor de thuis spelende ploeg. DWK wist nog een penalty te versieren en daarna een keer snel te scoren maar VKC wist thuis aan het langste eind te trekken: 15-14. De volgende wedstrijd wordt op 9 februari thuis tegen De Hof gespeeld.

Doelpunten: Rogier Krom 5x, Bram Paus 4x , Raymond Broenink 3x en Tom ter Wee 3x.